Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πορεία για την Πρόνοια την Πέμπτη

Συλλαλητήριο για την υπεράσπιση της κοινωνικής πρόνοιας, διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Συνδικαλιστών για την Κοινωνική Πρόνοια, μεθαύριο Πέμπτη και ώρα 7 μμ, στην πλατεία Κάνιγγος.

Η Επιτροπή ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου που οδηγεί σε συρρίκνωση και ιδιωτικοποίηση το δημόσιο τομέα της Πρόνοιας. Τονίζει ότι το νομοσχέδιο αποδιαρθρώνει το δημόσιο τομέα της Πρόνοιας, συρρικνώνει στο ελάχιστο τις ομάδες που έχουν ανάγκη των υπηρεσιών της, διαλύει δημόσιες υπηρεσίες και κέντρα πρώτης γραμμής για την Πρόνοια και περνά μεγάλο μέρος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, αγνοεί ουσιαστικά την Τρίτη Ηλικία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η παροχή υπηρεσιών Πρόνοιας είναι υποχρέωση της πολιτείας και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και ισότιμα σε όλους. Γι' αυτό το λόγο, η χρηματοδότηση της Κοινωνικής Πρόνοιας πρέπει να γίνεται από το κράτος. Αλλοι φορείς (οι λεγόμενοι φιλάνθρωποι) μόνον επικουρικό ρόλο μπορούν να παίξουν. Η Επιτροπή Φορέων σημειώνει ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να συμμετάσχει σε διάλογο που θα έχει στόχο την κατοχύρωση και διεύρυνση βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και όχι την αφαίρεσή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ