Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την παιδεία

Σύσκεψη έγινε χτες στα γραφεία της ΟΛΜΕ. Πολύμορφος ο αγώνας των εκπαιδευτικών σε συντονισμό με άλλους φορείς

Σε νέο παλλαϊκό συλλαλητήριο προχωρούν οι εκπαιδευτικοί μαζί με εργαζόμενους γονείς και φοιτητές στις 10 Ιούνη, μία μέρα πριν την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για την αποτροπή του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών. Το ραντεβού έχει οριστεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Για την καλύτερη διοργάνωση του συλλαλητηρίου έγινε χτες σύσκεψη στα γραφεία της ΟΛΜΕ όπου τονίστηκε ότι οι αγώνες των εκπαιδευτικών ενόψει του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ θα έχουν επιτυχία αν στηριχτούν και από άλλους εκπαιδευτικούς φορείς και εργαζόμενους και ότι ο κοινός αγώνας θα πρέπει να έχει ως προσανατολισμό την αντίδραση στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση.

Χτες το πρωί έγινε κοινή συνεδρίαση των ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με στόχο το συντονισμό του αγώνα των δύο Ομοσπονδιών ενόψει και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ και σήμερα το απόγευμα, πρόκειται να γίνει σύσκεψη των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου προκειμένου να συζητήσουν τα βήματά τους ενόψει της απεργίας. Παράλληλα, μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο προγραμματίζεται από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες πολιτική - πολιτιστική συγκέντρωση για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας σε συνδιοργάνωση με διάφορους φορείς.

Χτες ανακοινώθηκε από το ΑΣΕΠ το πρόγραμμα του διαγωνισμού για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών που θα γίνει από 12 έως 15 Ιούνη, και οι πόλεις στις οποίες θα λειτουργήσουν εξεταστικά κέντρα. Το ΑΣΕΠ δεν ανακοινώνει ποιες εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για εξεταστικά κέντρα και παραπέμπει σε "νεότερη ανακοίνωση". Η εξέταση για κάθε κλάδο θα διαρκέσει μία μέρα. Στην ενότητα "γνωστικό αντικείμενο", οι εκπαιδευτικοί θα εξεταστούν στις 8 το πρωί ενώ στην ενότητα "Διδακτική μεθοδολογία - Παιδαγωγικά θέματα" στις 4 το απόγευμα. Η διάρκεια της εξέτασης για κάθε ενότητα θα είναι 4 ώρες.

Από το ΑΣΕΠ ανακοινώθηκε ότι για τους κλάδους Νηπιαγωγών, Δασκάλων, Θεολόγων, Φιλολόγων, Μαθηματικών, ΠΕ 4 Φυσικών, Γαλλικής, Αγγλικής και Φυσικής Αγωγής, εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στις εξής πόλεις: Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Βέροια, Κοζάνη, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Λαμία, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Πάτρα, Κόρινθο, Πύργο, Χαλκίδα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Ρόδο, Θεσσαλονίκη, Αθήνα.

Για τους κλάδους Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, Οικονομολόγων, Κοινωνιολόγων, Πτυχιούχων Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, Οικιακής Οικονομίας, Πληροφορικής πτυχιούχων ΑΕΙ και Πληροφορικής Πτυχιούχων ΤΕΙ, εξεταστικά κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα.Οι υποψήφιοι της Γερμανικής γλώσσας θα εξεταστούν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στάσεις εργασίας τις μέρες του διαγωνισμού(2000-09-21 00:00:00.0)
Στους δρόμους σήμερα για την Παιδεία(2000-06-22 00:00:00.0)
Απεργούν και οι δάσκαλοι στις 11 - 12 Ιούνη(1998-05-30 00:00:00.0)
Αγωνιστική αφετηρία, η σημερινή(1998-05-27 00:00:00.0)
Σύσκεψη της ΔΕΕ με αδιόριστους(1998-05-06 00:00:00.0)
Αγώνες συνολικά κατά του νόμου 2525(1998-04-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ