Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΙΩΝ
Διακήρυξη της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης"

Με κυρίαρχο σύνθημα "Ολα με αγώνες κατακτώνται", η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Λαγκαδίων" (ΔΑΣΛ) καλεί "όλους μαζί να παλέψουμε για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση μαχητική, πρωτοπόρα, διεκδικητική". Να παλέψουμε για μια περιοχή, για χωριά αντάξια των κατοίκων τους. Γιατί, όπως τονίζει στη διακήρυξή της, "όσο ερημώνουν τα χωριά, τόσο οι πόλεις δεν πάνε καλά...".

"Η κυβέρνηση δημιουργεί στην επαρχία μας ισχυρούς κρατικούς τοπικούς μηχανισμούς, μακριά από τους δημότες και τα προβλήματά τους, για να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να επιβάλει φόρους, νέα δημοτικά τέλη, νέες επιβαρύνσεις για κάθε καινούριο έργο. Ενισχύεται ο αυταρχισμός και ο συγκεντρωτισμός", σημειώνει χαρακτηριστικά η Κίνηση στη διακήρυξή της. Και συμπληρώνει πως ο "Καποδίστριας" είναι ενταγμένος απόλυτα στην πολιτική της κυβέρνησης, με κύριο χαρακτηριστικό τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ένα πλέγμα ελέγχων και παρεμβάσεων στη λειτουργία της.

Αναφερόμενη, στις ερχόμενες εκλογές, η Κίνηση τονίζει πως "γίνονται σε μια περίοδο όπου εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφοι, υπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες, η νεολαία δέχονται τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων δεκαετιών. Η φτώχεια, η ανεργία παίρνουν πρωτόγνωρες διαστάσεις, ενώ τα κέρδη των μεγαλοϊδιοκτητών πέταξαν στα ύψη". Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού - συνεχίζει - βρίσκεται στο στόχαστρο του μετώπου των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των μεγαλοεργολάβων, της κυβέρνησης και όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ - ΣΥΝ), που πέρα από τις επιμέρους διαφορές στα δευτερεύοντα, αποδέχονται και στηρίζουν τις εντολές της ΕΕ, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς του ΝΑΤΟ, τη ζούγκλα της ελεύθερης αγοράς.

Δίνοντας το "στίγμα" του τρέχοντος έτους, όπως διαμορφώνεται από την κυβερνητική πολιτική, η ΔΑΣΛ τονίζει πως είναι "η χρονιά της κατάργησης του 8ωρου, της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων, της αφαίρεσης λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων, της κατεδάφισης του κοινωνικού συστήματος ασφάλισης, της παράδοσης στο μεγάλο κεφάλαιο για εκμετάλλευση μιας σειράς κερδοφόρων επιχειρήσεων του δημοσίου, καθώς και μιας σειράς κοινωνικών αγαθών".

"Γευτήκαμε σαν Λαγκαδιανοί το κλείσιμο του ΟΤΕ, την εγκατάλειψη του Αγροτικού Ιατρείου, το κλείσιμο του Ορφανοτροφείου, το σταμάτημα της ανέγερσης της Μαθητικής Εστίας, την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων της Αγίας Παρασκευής, την υπολειτουργία των σχολείων του Δήμου μας", καταλήγει η ΔΑΣΛ και καλεί σε συσπείρωση για πραγματική αλλαγή αυτής της κατάστασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ