Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ηθελε δημοσιότητα...

Εριχνε βόμβες, γιατί ήθελε να μιμηθεί όσα έβλεπε στα ρεπορτάζ της τηλεόρασης που αναφέρονταν σε παρόμοιες πράξεις, δήλωσε, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, ο 22χρονος Πέτρος Κόκκας,ο οποίος και συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ως ύποπτος για κατασκευές βομβών μολότοφ και εμπρησμούς αυτοκινήτων και δημοσίων κτιρίων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα ίχνη του βρέθηκαν στις 26 Γενάρη του '98, όταν ο κηπουρός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βρήκε στο προαύλιο της Ιατρικής Σχολής μια σακούλα με δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ, που είχαν επάνω τους τα δακτυλικά αποτυπώματα του Π. Κόκκα. Ο νεαρός όμως απέφυγε τη σύλληψη, αφού στο διάστημα που μεσολάβησε δεν προχώρησε σε καμιά βομβιστική ενέργεια. Ετσι αποφασίστηκε η προσαγωγή του στην Αστυνομία.

Στη διάρκεια της προανάκρισης - σύμφωνα με την Αστυνομία - ομολόγησε πέντε εμπρηστικές ενέργειες. Την 1η Απρίλη '97 έσπασε το τζάμι μιας Μερσεντές, που ήταν σταθμευμένη στο χώρο του Πανεπιστημίου και έριξε στο εσωτερικό του δύο βόμβες μολότοφ, καταστρέφοντας το εσωτερικό της. Στις 8 Μάη του '97 έριξε δύο αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ στην Εθνική Τράπεζα που στεγάζεται στην οδό Εγνατία 152, προκαλώντας μικρές ζημιές. Δύο μέρες αργότερα έριξε μια μολότοφ στο κτίριο του ΟΥΘ, προκαλώντας φθορές σε έπιπλα του χώρου, ενώ από τα τζάμια που έσπασαν τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι ένας υπάλληλος. Στις 25 Γενάρη '98 έριξε μια μολότοφ, η οποία δεν αναφλέχτηκε, σε τουριστικό λεωφορείο. Τέλος, στις 31 Γενάρη '98, τοποθέτησε εμπρηστικό μηχανισμό, αποτελούμενο από γκαζάκια, σε σχολικό λεωφορείο, χωρίς όμως να προκληθούν ζημιές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ