Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Ασπίδα" το μητρικό γάλα

Αναντικατάστατο για την έναρξη διατροφής στο μωρό είναι το μητρικό γάλα, καθώς περιέχει πολυακόρεστα λιπίδια, μεταξύ των άλλων θρεπτικών στοιχείων, που είναι απαραίτητα στον οφθαλμό και για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ερευνες που έχουν γίνει έδειξαν ότι μωρά που πήραν συνθετικό γάλα, μη εμπλουτισμένο σε πολυακόρεστα λιπίδια, είχαν μειωμένη όραση και χαμηλότερο νοητικό πηλίκο.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες μέλη της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, αναφέρθηκε ότι το μητρικό γάλα δεν αποτελεί απλώς ένα μείγμα θρεπτικών ουσιών, αλλά ένα ζωντανό διάλυμα με πλήθος κυττάρων, αντισωμάτων, αυξητικών παραγόντων και άλλων ενεργών βιολογικών στοιχείων, που βοηθούν τόσο στην άμυνα του οργανισμού εναντίον των μικροβίων, όσο και στη σωστή ανάπτυξη και διάπλαση των νεαρών οργανισμών.

Τις εργασίες του Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου, που διοργανώνεται 5 - 7 Ιούνη στην Κύπρο, θα απασχολήσουν κι άλλα θέματα όπως η πρόληψη των καρδιοπαθειών. Στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε ότι η αρτηριοσκλήρυνση, που ως κύριο αίτιο έχει την υπερλιπιδαιμία, αρχίζει από την πρώτη δεκαετία της ζωής. Η πρόληψη στηρίζεται στην παροχή οδηγιών για σωστή διατροφή και έγκαιρη ανίχνευση των παιδιών με επιβαρυμένο ατομικό και οικογενειακό ιστορικό για την ανάπτυξη αρτηριοσκλήρυνσης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ