Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
Στη μάχη και οι νέοι!

Συνάντηση - συζήτηση με τους νέους της πόλης διοργάνωσε την Κυριακή η παράταξη. Αποφασισμένοι να στηρίξουν τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις που έχουν την άλλη πρόταση για τα θέματα που τους αφορούν, δήλωσαν οι νέοι. Η συζήτηση κατέληξε στη συγκρότηση Επιτροπής Νέων της ΔΑΣ

Στη μάχη των δημοτικών εκλογών ρίχνεται αποφασιστικά η νεολαία. Οι νέοι που δε "μασάνε" ό,τι τους προσφέρει η σημερινή κοινωνία, που τους θέλει στο περιθώριο, παίρνουν θέση για όλα όσα τους αφορούν.Την Παιδεία, την ανεργία, την υποβάθμιση της ζωής τους, τα ναρκωτικά, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Αγωνίζονται για ένα μέλλον εντελώς διαφορετικό από αυτό που τους ετοιμάζουν και απαιτούν Δημοτικές Αρχές συμμάχους και συμπαραστάτες τους και όχι υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη συζήτηση που έγινε την περασμένη Κυριακή στο Κερατσίνι, στην καφετερία "Μελίρρυτο", με πρωτοβουλία της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" (ΔΑΣ) με τη συμμετοχή πολλών νέων της περιοχής. Συζήτηση, μέσα από την οποία συγκροτήθηκε και η Επιτροπή Νέων της ΔΑΣ.

Η υποψήφια δήμαρχος Κερατσινίου και επικεφαλής της ΔΑΣ Ελένη Παπαδοπούλου κάλεσε τους νέους να αντισταθούν στις πολιτικές που τους θέλουν στο περιθώριο, παρατηρητές των αποφάσεων που παίρνονται γι' αυτούς χωρίς αυτούς και ενάντια στα συμφέροντά τους. Υπογράμμισε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή της πόλης, που τίποτα δεν έκανε για τους νέους, πρέπει μετά τις εκλογές του Οκτώβρη να αποτελεί θλιβερή παρένθεση και ο Δήμος Κερατσινίου να έρθει ξανά στα χέρια που επί 12 χρόνια απέδειξαν ότι μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των δημοτών.

Από την πλευρά τους οι νέοι ξεκαθάρισαν ότι στις εκλογές του Οκτώβρη θα στηρίξουν τις αγωνιστικές δημοτικές κινήσεις που έχουν την άλλη πρόταση για τα θέματα που τους αφορούν. Δε θα μείνουν όμως εκεί. Ο αγώνας τους διαβεβαίωσαν πως δε θα περιοριστεί μόνο στην προεκλογική περίοδο. Θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές.

Στη συζήτηση η Ε. Παπαδοπούλου τόνισε πως "ό,τι υπάρχει σήμερα στο δήμο για τη νεολαία έγινε όταν την ευθύνη των δημοτικών πραγμάτων της πόλης είχε η ΔΑΣ. Ο σημερινός δήμαρχος δεν έκανε τίποτα νέο και στην καλύτερη περίπτωση απλά διατήρησε αυτά που υπήρχαν. Τα τελευταία χρόνια δεν έγινε ούτε ένα νέο στέκι νεολαίας, ούτε μία καινούρια αίθουσα διδασκαλίας, ούτε ένας χώρος μαζικού αθλητισμού και λαϊκού πολιτισμού. Αλλά και σε αυτά που ήδη υπήρχαν, συνέχισε, άλλαξε ο χαρακτήρας τους". Σαν παράδειγμα ανέφερε το Φεστιβάλ Νεολαίας που, ενώ στο παρελθόν ήταν ευκαιρία ανάδειξης του γνήσιου λαϊκού πολιτισμού, μετατράπηκε σε χώρο παρουσίασης "καλλιτεχνών" κέντρων της Εθνικής Οδού. Ακόμα, οι δωρεάν προσφερόμενες υπηρεσίες στους νέους στα Στέκια Νεολαίας σιγά σιγά καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν με πληρωμή μικρή στην αρχή, που όλο και αυξάνεται.

Η ανεργία, που στο Κερατσίνι ιδιαίτερα στους νέους και τις γυναίκες ξεπερνά το 20%, ήταν ένα από τα θέματα στο οποίο στάθηκαν οι νέοι που πήραν μέρος στη συζήτηση. Από όλους καταδικάστηκε η ρουσφετολογική πολιτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής, που έχει μετατρέψει το δήμο σε χώρο "απασχόλησης" συγγενών και φίλων. Η εξάπλωση των ναρκωτικών και η σχεδόν παντελής έλλειψη πληροφόρησης και ανάπτυξης του τομέα της πρόληψης ήταν ένα ακόμα από τα θέματα που ευαισθητοποιούν τους νέους. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα της Παιδείας, που αντί να δίνει ουσιαστικές γνώσεις και πραγματικά εφόδια, φτιάχνει νέους "απασχολήσιμους" σύμφωνα με τα σχέδια της ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ