Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πρωτοπαλίκαρο" του Αρσένη

Ο ρόλος του "στυλοβάτη" της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που ανέλαβε να παίξει ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Τρικάλων, κ. Πατσαρίκας, τον οδηγεί σε αυταρχική, φασιστικού τύπου, συμπεριφορά έναντι των μελών της διοίκησης της τοπικής ΕΛΜΕ κι άλλων καθηγητών. Ο εν λόγω εκπαιδευτικός - όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕΤ - όχι μόνο αρνήθηκε να δεχτεί στο γραφείο του το προεδρείο της ΕΛΜΕΤ για να του εκθέσει τις θέσεις του, αλλά προπηλάκισε και χειροδίκησε εναντίον του αντιπροέδρου και του γενικού γραμματέα της οργάνωσης.

Ο κ. Πατσαρίκας δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι απέτυχε να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό στους καθηγητές το περασμένο καλοκαίρι και ότι στο σύνολό τους οι εκπαιδευτικοί των Τρικάλων εναντιώνονται στην εφαρμογή του αντιεκπαιδευτικού νόμου κι αρνούνται να συμμετάσχουν, ως επιτηρητές, στον περιβόητο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ομως, αυτός ο "λειτουργός" της εκπαίδευσης δε συμπεριφέρεται για πρώτη φορά μ' αυτό τον ανοίκειο τρόπο σε συνδικαλιστές κι άλλους συναδέλφους του. Την ίδια αγενέστατη συμπεριφορά έδειξε παλιότερα προς την τότε πρόεδρο της ΕΛΜΕΤ Χρύσα Δραγούτσου και τον Βασίλη Μπαντέκα, μέλος του ΔΣ, καθώς και προς άλλους εκπαιδευτικούς. Θα βρεθεί κάποιος να "τραβήξει τ' αυτί" αυτού του κυρίου, που επελέγη να κατέχει μια νευραλγική θέση στο χώρο της εκπαίδευσης;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ