Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους

Χάνει τη "μάχη" του οικογενειακού επιδόματος η κυβέρνηση, καθώς και στη χτεσινή διευρυμένη σύνθεση του Στ' Τμήματος (επταμελής σύνθεση), η εισηγήτρια πάρεδρος Κ. Φιλοπούλου, επανέλαβε την παραπεμπτική απόφαση 1674/98 του Τμήματος, τονίζοντας ότι το οικογενειακό επίδομα πρέπει να καταβάλλεται και στους δύο εργαζόμενους συζύγους.

Στο ΣτΕ προσέφυγε το υπουργείο Οικονομικών ζητώντας να αναιρεθούν αποφάσεις διοικητικών εφετείων που δικαίωναν δικαστικούς υπαλλήλους, έναν εκπαιδευτικό και έναν δικαστικό λειτουργό για το οικογενειακό επίδομα.

Η εισηγήτρια ανέφερε στη χτεσινή συνεδρίαση του δικαστηρίου ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου 1505/84, σύμφωνα με την οποία δεν καταβάλλεται οικογενειακό επίδομα σε περίπτωση που και οι δύο οι σύζυγοι εργάζονται στα δημόσιο, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα ΝΠΔΔ ή υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή μέρους του ιδιωτικού (τραπεζοϋπάλληλος κλπ.).

Παράλληλα, η Κ. Φωτοπούλου ανέφερε ότι το οικογενειακό επίδομα έχει την έννοια της πάγιας προσαύξησης του μισθού αμέσως μετά την τέλεση του γάμου.Σε περίπτωση που το δικαστήριο δεχτεί το σκεπτικό της προηγούμενης απόφασής του και δεν την παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια, η απόφαση καθίσταται αμετάκλητη. Ετσι, η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να καταβάλει το οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ