Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Απεργία γιατρών αύριο και μεθαύριο

Ζητούν την ανάκληση της εγκυκλίου που μειώνει τις συνολικές αποδοχές τους και την κάλυψη των εφημεριών με ποσοστά

Σαρανταοχτάωρη απεργία αύριο και μεθαύριο θα κάνουν οι γιατροί των Δημοσίων Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Αθήνας και του Πειραιά, που διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέους περιορισμούς στις αποδοχές τους, ενώ επιμένει στην κάλυψη των εφημεριών με ποσοστά. Επίσης, αύριο και ώρα 11 πμ, το ΔΣ της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) μαζί με τις πενταμελείς επιτροπές των γιατρών στα νοσοκομεία, θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα.

Με ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ ζητεί να ανακληθεί άμεσα η διυπουργική απόφαση του υπουργού Υγείας - Πρόνοιας και του υφυπουργού Οικονομικών, με την οποία περικόπτεται σημαντικό τμήμα των τακτικών αποδοχών των νοσοκομειακών γιατρών (νοσοκομειακό επίδομα, επίδομα εφημερίας) κατά τη διάρκεια της ετήσιας κανονικής αδείας, εκπαιδευτικής, αναρρωτικής, εκτός νοσοκομείων εσωτερικού, διαθεσιμότητας και αργίας. Με βάση την αρνητική εγκύκλιο οι αποδοχές των νοσοκομειακών γιατρών θα μειωθούν στις άδειες από 130.000 - 170.000 δραχμές, ανάλογα με το βαθμό που έχουν.

Επίσης, η ΕΙΝΑΠ ζητεί να γίνουν αποδεκτά τα προγράμματα εφημεριών που έχουν συνταχθεί από τα Επιστημονικά Τμήματα σε συνεργασία με τις Επιστημονικές Επιτροπές των νοσοκομείων και να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία εξέλιξης, ώστε να σταματήσει η ομηρία των νοσοκομειακών γιατρών. Οι γιατροί - επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ - συνεχίζουν να διεκδικούν ένα πραγματικά αξιοπρεπές ιατρικό μισθολόγιο. Μεταξύ άλλων ζητούν: Αύξηση κατά 10% των βασικών μισθών. Αύξηση του επιδόματος βιβλιοθήκης στις 135.000 δραχμές για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Χορήγηση του επιδόματος ευθύνης σε όλους του επιμελητές και τους ειδικευόμενους στο ποσό που χορηγούνταν μέχρι πρόσφατα (35.000 δραχμές). Χορήγηση επιδόματος πολυετούς παραμονής στους γιατρούς που αποκτούν από το νόμο χρόνο για προαγωγή - εξέλιξη στον επόμενο βαθμό και δεν προάγονται - εξελίσσονται λόγω έλλειψης κενών θέσεων. Χορήγηση επιδόματος εξομάλυνσης (προσωπική διαφορά) σε κάθε γιατρό αν η αμοιβή του είναι κατώτερη από εκείνη της 31/12/1997.

Σημειώνεται ότι στις 4 Ιούνη και ώρα 11 πμ, θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση της ΕΙΝΑΠ στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Σωτηρία".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ