Τετάρτη 25 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Αγωνιστικός σταθμός το Κιλελέρ

Συνεδρίασε χτες η Νομαρχιακή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών

"Βροντερό" αγωνιστικό "παρών" ετοιμάζονται να δώσουν οι αγρότες της Καρδίτσας στην εκδήλωση του Κιλελέρ στις 15 Μάρτη. Παράλληλα, οι αγρότες του νομού ετοιμάζονται να δώσουν άμεση αγωνιστική απάντηση στην αντιαγροτική πρακτική της ΑΤΕ.

Τα προβλήματα που δημιουργεί στους αγρότες η ΑΤΕ πολλαπλασιάστηκαν και πολλοί κινδυνεύουν να αποκλειστούν από το δανεισμό, ακόμα και από την αγοράεφοδίων (σπόρο, λίπασμα, καύσιμα κλπ.), με ορατό τον κίνδυνο να πέσουν θύματα μεγαλύτερων τοκογλύφων, ή να μην μπορέσουν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους. Μπρος στην κατάσταση αυτή θα πραγματοποιηθούν συσκέψεις αγροτικών συλλόγων στην περιοχή Σοφάδων και τέως Δήμου Σελάνων, ώστε να οργανωθεί η αντίσταση στη συνεχιζόμενη τοκογλυφική πολιτική της ΑΤΕ ΑΕ και τον αντιαγροτικό χαρακτήρα, που παίρνει όλο και περισσότερο.

Τα παραπάνω ήταν το θέμα της συνεδρίασης χτες το απόγευμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών Ν. Καρδίτσας, η οποία έβγαλε επίσης και τα συμπεράσματα για την τελευταία κινητοποίηση των αγροτών.

Τα συμπεράσματα αυτά είναι τα παρακάτω:

1. Ο αγώνας αυτός ήταν πλούσιος σε μορφές πάλης

2. Δυνάμωσαν οι πρωτοβουλίες από τους αγροτικούς συλλόγους των χωριών.

3. Πιο πολλοί αγρότες συνειδητοποίησαν την ουσία των προβλημάτων και κατανόησαν την αξία και σημασία για κοινό αγώνα με τους άλλους εργαζομένους, τους επαγγελματίες, τη νεολαία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

4. Φωτίστηκε πιο πολύ το αγροτικό πρόβλημα και κατανοήθηκε πιο πολύ ότι υπάρχουν δύο γραμμές στη λύση των προβλημάτων. Εκείνη της κυβέρνησης που οδηγεί στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά και αυτή του αγροτικού κινήματος που αγωνίζεται για την επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών.

5. Φαίνεται πιο καθαρά σήμερα ότι όσοι υποστηρίζουν ανώδυνες μορφές πάλης και λένε "όχι" στο κλείσιμο των δρόμων επιδιώκουν τον ευνουχισμό του αγώνα, για να κάνουν πλάτες στην αντιαγροτική πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης.

6. Πρέπει να δείξει το αγροτικό κίνημα μεγαλύτερη φροντίδα για κοινοτική αλληλεγγύη και κατανόηση για εναλλασσόμενες μορφές πάλης.

7. Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, για ικανοποίηση έστω μερικών αιτημάτων, εξηγείται στο ότι η πολιτική της συγκρούεται με τη μεγάλη μάζα των αγροτών και ευνοεί λίγους μεγαλοαγρότες. Ερχεται σε αντίθεση αυτή η πολιτική με την ενίσχυση των συνεταιρισμών και προωθεί τις Ομάδες Παραγωγών.

8. Η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική να τσακίσει το κίνημα με την τρομοκρατία σπίτι το σπίτι, με την ΑΤΕ, τις δίκες και με την αδιαλλαξία να σπείρει την απογοήτευση.

9. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως συμμάχους τις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις.

10. Η επίθεση για υπονόμευση του αγώνα και της ενότητας με πονηρά επιχειρήματα θα δυναμώσει ιδιαίτερα στο νομό μας, που ήταν πρωτοπόροι οι αγρότες και σ' αυτόν τον αγώνα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγροτική συγκέντρωση στις 21 Νοέμβρη(2003-11-13 00:00:00.0)
Ολοι στον αγώνα!(2002-04-05 00:00:00.0)
Πανελλαδικός ξεσηκωμός!(2001-11-22 00:00:00.0)
Ετοιμάζονται για αγωνιστική δράση(2000-09-07 00:00:00.0)
Αρπάζει και πουλάει το βιος των αγροτών(2000-05-06 00:00:00.0)
Ξεσηκώνεται αύριο η αγροτιά(1999-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ