Τρίτη 15 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλούσιες εμπειρίες

Πλούσια ήταν η εμπειρία που μετέφεραν από τις οργανώσεις τα μέλη της Επιτροπής Πόλης, με παραδείγματα και από το μετεκλογικό κλίμα, όπου στα διάφορα γλέντια που οργανώθηκαν εκφράστηκε και πάλι ένας μεγάλος βαθμός συσπείρωσης φίλων και οπαδών γύρω απ' το Κόμμα.

* * *

Στέλεχος του χώρου της υγείας εντόπισε την ανάγκη να συνεχιστεί το άνοιγμα και "να μην αφήσουμε τον κόσμο να "κρυώσει" μετεκλογικά", ενώ από το χώρο του φάρμακου αναφέρθηκαν στοιχεία για δραστηριοποίηση "ξεχασμένων" φίλων του Κόμματος, που όχι μόνο δούλεψαν για τις εκλογές, αλλά έβαλαν και πλάνα για τη μετεκλογική δράση τους.

* * *

Από το χώρο του Δημοσίου αναφέρθηκε ότι η Οργάνωση μίλησε με διπλάσιο αριθμό εργαζομένων σε σχέση με το '93 - '94, ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκαν περιπτώσεις, όπου εξωκομματικοί έκαναν δουλιά την ώρα που η οργάνωση έμενε πίσω.

* * *

Τα παραδείγματα που αναφέρθηκαν από την Α Πειραιά ενίσχυσαν, επίσης, την εκτίμηση ότι όπου υπήρχαν αγώνες (π.χ. "υπεραγορά", δήμος) είχαμε εμφανή αύξηση και του εκλογικού ποσοστού.

* * *

Από τον Ρέντη, επίσης, τα στοιχεία αναφέρονται σε επιστροφή ψήφων παλιών αριστερών, τους οποίους μάλιστα δεν τους γνώριζαν καν τα νεότερα μέλη της Οργάνωσης.

* * *

Σε "πρωτόγνωρες εμπειρίες" για την Οργάνωση της ΚΝΕ αναφέρθηκε η γραμματέας του ΣΠ της ΚΝΕ, σημειώνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα από εξορμήσεις των οργανώσεων, όπου καταγράφηκε ένας μεγάλος βαθμός αποδοχής των θέσεων της Οργάνωσης. Μιλώντας ειδικά για τη δράση των νεολαίων κομμουνιστών είπε χαρακτηριστικά πως "οι σύντροφοι βγήκαν με πάθος στις εξορμήσεις". Για πρώτη φορά, μάλιστα, σημείωσε, στις εξορμήσεις μετείχαν και επιρροές της Οργάνωσης. Η όλη δουλιά είχε, βέβαια, και οργανωτικά αποκρυσταλλώματα.

* * *

Από το χώρο των ναυτεργατών, τέλος, σημειώθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, μετά το αποτέλεσμα που, όπως τόνισαν οι σύντροφοι που πήραν το λόγο, είναι κύρια αποτέλεσμα της ανάπτυξης της ταξικής πάλης στην πόλη το προηγούμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ