Τρίτη 15 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ακόμη σκληρότερη λιτότητα

Ακόμα σκληρότερα οικονομικά μέτρα ζήτησε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, δίνοντας έτσι απλόχερα τη δική του συμβολή, για να αποκρουστούν οι όποιες αντιδράσεις του λαϊκού κινήματος και να εφαρμοστούν απρόσκοπτα οι πολιτικές που υπηρετούν τα συμφέροντα της ολιγαρχίας. Αναφερόμενος από την άλλη στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας συμφώνησε με τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που εξάγγειλε ο πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης σχολιάζοντας την πορεία του προγράμματος "σύγκλισης", αφού το χαρακτήρισε εξαρχής ανεπαρκές, εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν έχει "ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να υλοποιηθεί". Ακολούθως, πρότεινε μεγαλύτερο περιορισμό των δημοσίων δαπανών, τονίζοντας: "Η μόνη λύση είναι η μείωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την υιοθέτηση μιας πολιτικής μαζικών αποκρατικοποιήσεων". Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "όχι μόνο δεν είναι έτοιμη να προχωρήσει σε διαρθρωτικά μέτρα, αλλά επανέρχεται σε μερικούς τομείς στις πρακτικές της δεκαετίας του '80. Ενδεικτικά αναφέρω την επαναφορά της ΑΤΑ από το παράθυρο"!

Αναφερόμενος στο θέμα των Σκοπίων υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι δεν πρέπει να κάνει η χώρα μας διάλογο με την Τουρκία όσο αυτή δεν ξεκαθαρίζει τη θέση της σχετικά με τις λεγόμενες "γκρίζες ζώνες".

Για το Κυπριακό είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να το συζητεί, ταυτόχρονα, με τα θέματα που αφορούν το Αιγαίο. Για το "ενιαίο αμυντικό δόγμα" παρατήρησε ότι ενώ δεν προσθέτει τίποτα ουσιαστικά στην πάγια θέση της Ελλάδας ότι η προώθηση των Τούρκων στην Κύπρο αποτελεί αιτία πολέμου, η υπερβολική διεθνής δημοσιότητα που προκλήθηκε με τη διαφήμισή του έχει αρχίσει να έχει αρνητικές παρενέργειες που μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες.

Ο Κ. Μητσοτάκης ζήτησε, τέλος, να ξεκαθαριστεί άμεσα το θέμα του εκλογικού νόμου με προφανή επιδίωξη, να γίνουν καθαροί οι όροι του παιχνιδιού και αναλόγως να καθορίσει τις δικές του μελλοντικές κινήσεις. Καταλήγοντας, υπογράμμισε: "Είναι βαθιά νυχτωμένοι όσοι πιστεύουν ότι η σημερινή Βουλή έχει μπροστά της σίγουρη προοπτική τετραετίας. Ο κ. Σημίτης, έστω και τα λίγα, που έχει πρόθεση να κάνει, ας φροντίσει τουλάχιστον να τα κάνει γρήγορα. Γιατί ως πρωθυπουργό δεν τον βλέπω να μακροημερεύει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ