Τρίτη 15 Οχτώβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Παράλληλες πορείες και στην καθημερινή λειτουργία

Νέα συνεδρίαση είχαν χτες οι "τρεις", ενώ ο Μ. Εβερτ ανακοινώνει τη σύνθεση του νέου Πολιτικού Συμβουλίου

Καθημερινό πλέον φαινόμενο είναι η χωριστή και παράλληλη λειτουργία των δύο αντίθετων πόλων μέσα στη ΝΔ. Χτες η ομάδα των τριών (Σουφλιάς, Μάνος, Μπακογιάννη) είχε νέα συνάντηση στα γραφεία του πρώτου, ενώ ο Μ. Εβερτ προσπαθεί να καταλήξει στα πρόσωπα που θα επανδρώσουν τα διάφορα όργανα του κόμματος.

Οπως έλεγαν συνεργάτες των "τριών", οι συναντήσεις αυτές θα συστηματοποιηθούν, με στόχο την κοινή δράση, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος και όπως έλεγαν οι ίδιοι κατά τη χτεσινή συνάντηση συζητήθηκαν "τρέχοντα" ζητήματα. Οι "τρεις" στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσουν"πορεία προς τη βάση", με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής τους σ' αυτήν. Για το στόχο αυτό θα προσπαθήσουν να φανούν ως ο πιο αξιόπιστος πόλος απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμούν ότι η εικόνα που εκπέμπει ο Μ. Εβερτ είναι μία "αναπαλαίωση αυτού που καταψηφίστηκε στις εκλογές". Οι τρεις είναι αποφασισμένοι να πιέσουν με κάθε τρόπο, προκειμένου να γίνει ένα συνέδριο στο οποίο θα "διασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα" και είναι χαρακτηριστικό ότι ο Στ. Μάνος σε χτεσινή του συνέντευξη στο ΕΘΝΟΣ απείλησε ακόμα και με διάσπαση, εάν "το συνέδριο δεν είναι αντιπροσωπευτικό".

Από την πλευρά του ο Μ. Εβερτ προτίθεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει τη σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κόμματος, καθώς και τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οπως είναι ήδη γνωστό από το μέχρι τις εκλογές Πολιτικό Συμβούλιο θα απουσιάζουν οι Γ. Σουφλιάς και Σ. Μάνος, ενώ ενδέχεται να συμμετέχει ο Π. Παυλόπουλος. Τη θέση του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου κατέλαβε ο Στ. Δήμας, με αναπληρωτή τον Δ. Σιούφα, ενώ για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ πιθανότατα θα οριστεί η Μαριέτα Γιαννάκου - Κουτσίκου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ