Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
"Να πρωτοστατήσουμε στο χτίσιμο του μετώπου παιδείας"

"Η Ομοσπονδία μας πρέπει να αλλάξει πορεία. Από την αδράνεια ή ακόμα και την ανοιχτή στήριξη της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, πρέπει να περάσει στο αντιπάλεμά της, να πρωτοστατήσει στο χτίσιμο του μετώπου παιδείας". Αυτό τονίζεται μεταξύ άλλων στο ψήφισμα - απόφαση του Τακτικού Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Νομαρχιακού Διαμερίσματος Αθήνας,που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Στο Συνέδριο, όπου συμμετείχαν 32 από τις 34 Ενώσεις Γονέων με σύνολο 136 συνέδρους, έγινε ο απολογισμός της δράσης της Ομοσπονδίας, όπου και καταψηφίστηκε ο διοικητικός απολογισμός της πλειοψηφίας του ΔΣ, ενώ στη συνέχεια καθορίστηκε το σχέδιο δράσης της για το επόμενο διάστημα. Οι εκλογές της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν στις 9 Ιούνη, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Στο ψήφισμα τονίζεται ότι στα σχολεία της Αθήνας υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, διπλοβάρδιες και τριπλοβάρδιες, συμπτύξεις μαθητών σε πολυάριθμες τάξεις, συχνά σε άθλιες σχολικές εγκαταστάσεις και κατά κανόνα με έλλειψη των αναγκαίων υποδομών. Επίσης, τονίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση περνάει μέσα από κανάλια, μέσα και δίπλα από το "δημόσιο" σχολείο, ενώ οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να βάζουν όλο και περισσότερο το χέρι στην τσέπη, σημειώνοντας ότι "δίπλα σ' αυτή τη "μαύρη" πλευρά υπάρχουν και τα ελπιδοφόρα μηνύματα, όπως οι μεγάλες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και η συμπαράσταση που εκφράστηκε από το λαϊκό κίνημα".

"Είναι πλέον καθαρό ότι η κυβέρνηση δε θέλει να λύσει τα μεγάλα προβλήματα της εκπαίδευσης από τη σκοπιά των συμφερόντων των λαϊκών στρωμάτων. Αντίθετα υποταγμένη πλήρως και συνειδητά στις οδηγίες της ΕΕ και των άλλων διεθνών οργανισμών των πολυεθνικών, προωθεί ένα σύνολο αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση, με σκοπό τη μεγαλύτερη και πιο άμεση υποταγή της στις ανάγκες του κεφαλαίου", αναφέρεται στο ψήφισμα.

"Με την "αποκέντρωση", "αυτοδιοίκηση", ιδιωτικοποίηση όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, το ΕΑ, τα διαφοροποιημένα σχολεία πολλών κατηγοριών, ανάμεσα στα οποία θα μπορεί κανείς "ελεύθερα" να επιλέξει τα καλύτερα, την απόσπαση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από τη γενικότερη μόρφωση και τον πιο άμεσο έλεγχό της από τις μεγάλες επιχειρήσεις, την "ελεύθερη" πρόσβαση στα πανεπιστήμια, την αποδέσμευση του πτυχίου από την άσκηση επαγγέλματος και μια σειρά άλλα μέτρα που άμεσα προωθεί η κυβέρνηση. Θα ενταθούν οι ταξικές διακρίσεις στη μόρφωση, θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της εκπαίδευσης, μορφώνονται όσοι έχουν χρήματα, θα "παράγονται απασχολήσιμοι" εργαζόμενοι".

Τέλος, τονίζεται ότι η ζοφερή αυτή προοπτική μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από ένα μαζικό, μαχητικό, λαϊκό μέτωπο παιδείας, στο οποίο έχουν θέση τα εργατικά συνδικάτα, οι φορείς των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, εκπαιδευτικοί, μαθητές, σπουδαστές και γονείς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα για υγεία και μόρφωση(2021-09-15 00:00:00.0)
Η μόρφωση της νεολαίας είναι υπόθεση όλων μας(2000-09-08 00:00:00.0)
Παιδεία για όλους(1999-05-18 00:00:00.0)
Υπόθεση και των εργαζόμενων ο αγώνας για την παιδεία(1998-12-02 00:00:00.0)
15% για την παιδεία(1997-04-02 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη(1997-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ