Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η κυβέρνηση εμπαίζει τους τυφλούς

Νέα πίστωση χρόνου, προκειμένου να απαντήσει για το θέμα της δωρεάν μετακίνησης των τυφλών με τις αστικές συγκοινωνίες, ζήτησε χτες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Πασχαλίδης από το ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών. Αόριστος και γενικόλογος υπήρξε ο υφυπουργός και σε ό,τι αφορά το αίτημα για τη σύσταση και λειτουργία κρατικών μονάδων για την περίθαλψη των τυφλών της τρίτης ηλικίας και την αντιμετώπιση των οξύτατων προβλημάτων των ατόμων με πολλαπλές αναπηρίες. Σημειώνεται ότι σήμερα δε γίνονται οι τυφλοί δεκτοί σε γηροκομεία.

Σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολών επαγγελματικής κατάρτισης, που εξακολουθούν να παραμένουν κλειστές, απάντησε ότι θα καταβληθούν προσπάθειες να επαναλειτουργήσουν μόνο οι σχολές της Αθήνας, κυρίως με κοινοτικά προγράμματα μέσω του υπουργείου Παιδείας.

Μετά τη συνάντηση ο Β. Μπαρέκας,μέλος του ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και γραμματέας της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Τυφλών", δήλωσε ότι "για μια ακόμη φορά οι τυφλοί εμπαίζονται. Ολα αυτά συμβαίνουν στο όνομα της συρρίκνωσης του κράτους πρόνοιας και της υλοποίησης της διαβόητης "σύγκλισης"".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ