Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι εργαζόμενοι να αντιταχθούν

"Στα δυόμισι χρόνια από το προηγούμενο συνέδριο, τα προβλήματα των εργαζομένων οξύνθηκαν λόγω της ακολουθούμενης πολιτικής από την κυβέρνηση και καμία λύση δε δόθηκε", επισήμανε στην ομιλία του στο Συνέδριο, ο Στάθης Βαμβέτσος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

"Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικά, οικονομικά, θεσμικά, των ιδιωτικοποιήσεων. Από την άλλη συνεχίζεται η εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στους Δήμους με την ψήφιση της τελευταίας τροπολογίας για τους εκτάκτους. Με δεδομένα όλα αυτά, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους στον δήθεν κοινωνικό διάλογο για να γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα και να δεχτούν την καρατόμηση των κατακτήσεών τους", τόνισε.

Αναφερόμενος στο ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση των εργαζομένων, ο Στ. Βαμβέτσος σημείωσε ότι "χρειάζεται να δημιουργήσουν ένα αντιιμπεριαλιστικό - αντιμονοπωλιακό μέτωπο που θα διαμορφώσει τις προϋποθέσεις ώστε η εργατική τάξη να βρεθεί στην εξουσία". "Οι εργαζόμενοι - συνέχισε - πρέπει να αντιταχθούν στις σημερινές ρυθμίσεις και το διάλογο της κυβέρνησης. Σοβαρές ευθύνες έχουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) που προωθούν αντί να αντιπαλεύουν, αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ