Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

"Η καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου της Λάρισας κατά των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής των αγωνιζόμενων αγροτών αποτελεί πρόκληση προς τη μικρή και μεσαία αγροτιά, που δεινοπαθεί από την πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η όλη διαδικασία των τριών ημερών, συνέχεια της βιομηχανίας πολιτικών δικών ενάντια σε 6.000 αγρότες, αποδείχνει ότι υπήρξε κυβερνητική εντολή και μεθόδευση, με στόχο τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία των αγροτών.

Οι αγώνες όμως δε φυλακίζονται. Καταδικασμένοι στη συνείδηση του λαού δεν είναι οι αγρότες που αγωνίζονται για την επιβίωση και το δίκιο τους, αλλά η βάρβαρη, σκληρή και αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που θέλουν από τη μια αγρότες πεινασμένους και ξεκληρισμένους από τη γη τους και από την άλλη εμπόρους και βιομηχάνους καλοθρεμμένους και πάμπλουτους.

Την απάντηση θα πάρουν από το σύνολο των εργαζομένων, γιατί οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Εχουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του λαού που πλήττεται και δοκιμάζεται από την ίδια απάνθρωπη και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει. Θα την ανατρέψουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο πλευρό τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ