Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με τους αγρότες κόντρα στις διώξεις

Μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις τρομοκρατικές διώξεις και συμπαρίστανται στους αγρότες

Με ανακοινώσεις τους, μαζικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, συνδικαλιστές και σωματεία καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις τρομοκρατικές διώξεις, δίκες και καταδίκες αγροτών και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγρότες.

Η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας, με ανακοίνωσή της, "καταγγέλλει την κυβέρνηση για τα συνεχή αγροτοδικεία και συμπαραστέκεται στην Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΠΑΣΕ), που σέρνεται στα δικαστήρια γιατί διεκδίκησε αγωνιστικά τα δίκαια των αγροτών".

Οι μαζικές δίκες και καταδίκες των αγροτών που συνεχίζονται και στα δικαστήρια της Λάρισας όπου καταδίκασαν αυτή τη φορά (και) την Πανθεσσαλική, δείχνουν τι εννοούν με τον "κοινωνικό διάλογο" της κυβέρνησης, αναφέρεται σε ψήφισμα συμπαράστασης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προς την ΠΑΣΕ. Οι διώξεις αυτές δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο και το περιεχόμενο του εκσυγχρονισμού που επαγγέλλονται. Δηλαδή τον εκφοβισμό και την τρομοκρατία, καθώς σέρνουν στα δικαστήρια πάνω από 6.000 αγρότες, προστίθεται. Κι αυτό, συνεχίζει το ψήφισμα, γιατί πήραν μέρος στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, γιατί διαδήλωσαν την απόγνωσή τους από αυτήν την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Συνθήκης του Μάαστριχτ. Θέλουν να τσακίσουν το αγροτικό κίνημα, γιατί ξέρουν καλά ότι οι αγροτικοί αγώνες που έρχονται θα μεγαλώσουν. Σ' αυτούς τους αγώνες, θα είμαστε μαζί τους συμπαραστάτες, θα είμαστε στο πλευρό τους και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αναπτυχθεί κίνημα αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη αγροτιά.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) καταγγέλλει, επίσης, την κυβέρνηση για τις διώξεις, την καλεί να αποδεχτεί νομοθετική ρύθμιση για το σταμάτημα των δικών. Αφού εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων "στους διωκόμενους αγρότες γιατί το ιερό τους δικαίωμα να αγωνίζονται για τη λύση των προβλημάτων τους απειλείται να καταργηθεί με τις μαζικές διώξεις, η Ομοσπονδία τονίζει: Αντί η κυβέρνηση να δώσει λύση στα οξυμένα προβλήματα των αγροτών, που τους ανάγκασαν να βγουν στους δρόμους, προσπαθεί να σπάσει το αγωνιστικό τους φρόνημα, στέλνοντας χιλιάδες αγρότες στα δικαστήρια. Ομως, να είναι σίγουρη η κυβέρνηση πως, όσες δίκες και να κάνει, δεν πρόκειται να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών.

Η καταδίκη των 20 αγροτών και των μελών της Πανθεσσαλικής καταδεικνύει την τακτική της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των διεκδικητικών αγώνων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα προβλήματα των αγροτών, επισημαίνει με ανακοίνωσή της και η ΣΥΔΑΣΕ, που, ωστόσο, εκλιπαρεί τη συμμετοχή της στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη! Πιο συνεπείς στον κυβερνητικό συνδικαλισμό οι καρεκλοκένταυροι των ΓΕΣΑΣΕ και ΠΑΣΕΓΕΣ απέφυγαν, ακόμα και για τα προσχήματα, ...να διαμαρτυρηθούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ