Τετάρτη 28 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Χαλκιδική καταγγέλλει τις αναγκαστικές συνενώσεις

Την απόφασή της να αγωνιστεί ενάντια στις αναγκαστικές, δίχως κίνητρα και κριτήρια, συνενώσεις των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προωθεί η κυβέρνηση, τονίζει για άλλη μια φορά η πλειοψηφία των αιρετών της Χαλκιδικής. Παράλληλα, καταγγέλλει τη στάση ελάχιστων δημάρχων που, παραβλέποντας τη βούληση των συναδέλφων τους αιρετών, έσπευσαν να προτείνουν στο υπουργείο Εσωτερικών την κατάργηση 62 κοινοτήτων του νομού. Ο Χρ. Στεφανίδης,πρόεδρος της Κοινότητας Ορμυλίας Χαλκιδικής, εκ μέρους των διαφωνούντων, με τα κυβερνητικά σχέδια, κοινοταρχών του νομού, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τρεις δημάρχους, μέλη του προεδρείου της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Χαλκιδικής και μέλη της επιτροπής στήριξης του σχεδίου των αναγκαστικών συνενώσεων, που έχει συσταθεί κατ' εντολή της κυβέρνησης, για να προπαγανδίσει υπέρ των σχεδιασμών της.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, παράβλεψαν την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ, που με συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε κατά των αναγκαστικών συνενώσεων και υπέρ των εθελοντικών συνενώσεων. Τονίζεται, μάλιστα, πως οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι προχώρησαν στη σύνταξη πρότασης, προς το υπουργείο Εσωτερικών, για την κατάργηση 62 κοινοτήτων του νομού.

Οι κοινοτάρχες σημειώνουν πως η συγκεκριμένη πρόταση είναι αντίθετη με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ και "εκφράζει μόνο τις ηγεμονικές διαθέσεις και ορέξεις των δημάρχων αυτών, που δυστυχώς τόσο καλά καλλιέργησε το υπουργείο, για να τους χρησιμοποιήσει ως όργανα προώθησης των σχεδίων του". Συνεχίζουν πως το υπουργείο γνωρίζει πως η πλειοψηφία των αιρετών του νομού είναι αντίθετη στα σχέδιά του και πως "είναι εξοργιστικό να επιμένει στη χρησιμοποίηση διαμεσολαβητών, που ανέλαβαν εργολαβικά να αλλοιώσουν τη θέληση της ΤΑ".

Υπογραμμίζουν πως η πλειοψηφία των αιρετών του νομού θα αγωνιστεί για να μην καταργηθούν οι κοινότητες της Χαλκιδικής. Ζητούν, τέλος, από την ηγεσία της ΤΕΔΚ να συγκαλέσει, άμεσα, έκτακτη γενική συνέλευση για να καταλογιστούν ευθύνες στους συγκεκριμένους δημάρχους και για να παρθεί απόφαση ανάκλησης της πρότασης που έκαναν στην κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ