Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
τα αντεργατικά κυβερνητικά σχέδια

Οι θέσεις και οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, τον "κοινωνικό διάλογο" και τα "19 σημεία" της κυβερνητικής πολιτικής

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τα κεκτημένα των εργαζομένων, όχι γιατί τα θεωρούμε σήμερα επαρκή. Ισα - ίσα, θεωρούμε ότι πολλά απ' αυτά έχουν ξεπεραστεί και πρέπει να αντικατασταθούν με νέες πιο ουσιαστικές κατακτήσεις, υπογράμμισε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα,στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Κόμματος, για τα εργασιακά, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τον "κοινωνικό διάλογο" και τα "19 σημεία" των κυβερνητικών προτάσεων.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, για μια Ελλάδα ισχυρή, αλλά ισχυρή για την πλουτοκρατία και μ' ένα λαό χωρίς κατακτήσεις, υποταγμένο και παραιτημένο από οράματα και προσδοκίες, που χρόνια τώρα προβάλλει, με τον ένα ή άλλο τρόπο, μέσα στους αγώνες και τις δραστηριότητές του. Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης. Ολα τα μέτρα, που εμπεριέχονται στο κείμενο, είναι μέτρα τα οποία διατάσσει ο ΣΕΒ και οι άλλοι φορείς του μεγάλου κεφαλαίου, ενώ η κυβέρνηση γίνεται - με το αζημίωτο - ο πρόθυμος αντιπρόσωπος, εκπρόσωπος και μεσίτης αυτών των συμφερόντων.

Το ΚΚΕ, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ, θεωρεί ότι δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί ο λεγόμενος κοινωνικός διάλογος και εκτίμησε ότι υπάρχει σήμερα η απαραίτητη εργατική και γενικότερα, λαϊκή πλειοψηφία, που μπορεί να βάλει φραγμό στα κυβερνητικά σχέδια, καλώντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να αναπτύξουν πολύμορφα μέτωπα πάλης, από τη γειτονιά και το εργοστάσιο και το γραφείο, μέχρι σε επίπεδο περιοχής και πανελλαδικής κλίμακας.


ΣΕΛ.  6  -  11

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org