Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Δε συμμετέχει στη σύσκεψη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων

Επιστολή της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα, ως απάντηση στην πρόσκληση να συμμετάσχει το ΚΚΕ στη σύσκεψη της 27ης Νοέμβρη 2006 με θέμα τις διαδηλώσεις.

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Προς τον

Υπουργό Δημόσιας Τάξης

κ. Βύρωνα Πολύδωρα

Κύριε υπουργέ

Δε θα συμμετάσχουμε στη σύσκεψη της 27ης Νοεμβρίου 2006 την οποία συγκαλείτε με θέμα τις διαδηλώσεις. Παραμένουμε στη θέση που διατυπώσαμε στις 16/8/06 με βάση την τότε πρόσκλησή σας.

Δε θα συμμετέχουμε σε κανενός είδους διάλογο για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Οσοι απεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια θα βρουν μπροστά τους τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και όλο το λαό.

Τα προβλήματα της Αθήνας, το κυκλοφοριακό, η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου, η ανεργία, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν προέρχονται από τις διαδηλώσεις, αλλά από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Η πτώση του τζίρου των επαγγελματιών και μικρεμπόρων δεν οφείλεται στις διαδηλώσεις, αλλά στην έλλειψη οικονομικών δυνατοτήτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων.

Το δικαίωμα της διαδήλωσης αποτελεί κατάκτηση και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Αλέκα Παπαρήγα»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ