Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να μην εκδοθεί ο Τζαβέντ Ασλάμ

Ερώτηση στη Βουλή για τη σύλληψη του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας κατέθεσε το ΚΚΕ

Την αποφυλάκιση και μη έκδοση του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, ζητά το ΚΚΕ. Με χτεσινή Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή από τους βουλευτές Αντ. Σκυλλάκο και Λιάνα Κανέλλη, επισημαίνεται πως αν εκδοθεί στο Πακιστάν, θα κλείσει το στόμα ενός από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση των απαγωγών 28 Πακιστανών μεταναστών. Ο Τ. Ασλάμ κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η Ερώτηση, που απευθύνεται στον υπουργό Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι «ο Τζαβέντ Ασλάμ έχει καταθέσει αίτηση πολιτικού ασύλου, ως αντίθετος προς τη σημερινή κυβέρνηση της χώρας του. Η τυχόν αποδοχή του αιτήματος της πακιστανικής κυβέρνησης για έκδοσή του στο Πακιστάν, χώρα που έχει δικτατορικό καθεστώς, ενέχει κινδύνους ηθικής αλλά και φυσικής εξόντωσής του.

Ερωτάται ο κ. υπουργός αν σκοπεύει να διατάξει την αποφυλάκιση του Τζαβέντ Ασλάμ και να απορρίψει το αίτημα για έκδοσή του στο Πακιστάν ή θα ενδώσει στην απαίτηση της δικτατορίας του Π. Μουσάραφ, κλείνοντας έτσι το στόμα ενός από τους βασικούς μάρτυρες σχετικά με τις απαγωγές των Πακιστανών στη χώρα μας και συμβάλλοντας στην τρομοκράτηση των υπολοίπων».

Καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση»

Για το ίδιο θέμα, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» συναντήθηκε χτες με εκπροσώπους της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα. Οι εκπρόσωποι της Πακιστανικής Κοινότητας ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», ότι ο Ασλάμ δικάστηκε ήδη τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Ελλάδα με παρεμφερές κατηγορητήριο και αθωώθηκε. Με τις ίδιες κατηγορίες δικάστηκε και αθωώθηκε και ο αδελφός του Τζ. Ασλάμ στο Πακιστάν.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης», «η μοναδική βάσιμη εκδοχή είναι ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ, παρά τις αφόρητες πιέσεις του εδώ πρέσβη του Πακιστάν και της πακιστανικής κυβέρνησης, αρνήθηκε να ανασκευάσει τις καταγγελίες του για τις απαγωγές των Πακιστανών στην Ελλάδα. Με τη σύλληψή του λοιπόν και το ενδεχόμενο απέλασής του στο Πακιστάν, όπως ζητάει η κυβέρνηση της χώρας αυτής, επιδιώκεται να φύγει από τη μέση ο βασικός μάρτυρας για τις απαγωγές και να τρομοκρατηθούν οι υπόλοιποι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ