Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα προκλητικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕ ΛΕΜΕ, σίγουρα είναι προκλητική η κυβέρνηση, που θέλει να μας παρουσιάσει ως ...φιλολαϊκό τον κρατικό προϋπολογισμό που κατέθεσε. Εχουμε, όμως, και τον ΣΕΒ, που ξεπέρασε κάθε όριο.

Εβγαλε ανακοίνωση και ζητάει ...κι άλλα. Σαν να μην τους φτάνουν οι φοροαπαλλαγές που πήραν, το 8ωρο που κατάργησε η κυβέρνηση, η απελευθέρωση των ωραρίων και οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καθώς και η επιδότησή τους από τον ΟΑΕΔ.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, ζητούν και τα ελάχιστα κονδύλια που διατίθενται για την Υγεία και την Παιδεία. Και μάλιστα, με το επιχείρημα πως τίποτε δεν εγγυάται ότι τα χρήματα αυτά θα έχουν αποτελεσματικότητα. Ενώ, αν τα έπαιρναν οι βιομήχανοι, τότε ...θα σωζόμαστε!

Φυσικά, κάθε άλλο παρά ελαφρυντικό για τους κυβερνώντες αποτελούν οι απαιτήσεις του ΣΕΒ (που σε γενικές γραμμές βρίσκει ...συμπαθητικό τον προϋπολογισμό). Το αντίθετο. Δείχνει στα μέτρα ποιων φτιάχτηκε και αυτός ο προϋπολογισμός και πού θα βαδίσουν ο επόμενος και ο μεθεπόμενος.

Οσο για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που εξέδωσε ανακοίνωση και μιλάει για χαμηλούς μισθούς και υψηλούς φόρους, ας θυμηθεί τη σύμβαση που υπέγραψε με τους εργοδότες και ποιες ...αυξήσεις προβλέπει.

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ένας κλάδος εργαζομένων που έχει γίνει πραγματικά «μπαλάκι του τένις», είναι σίγουρα οι συμβασιούχοι. Η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και ρίχνει το «μπαλάκι» στους δήμους, το ΠΑΣΟΚ λέει ότι φταίει η κυβέρνηση της ΝΔ, που έταξε προεκλογικά διορισμούς, και η ΚΕΔΚΕ ...ακόμη προσπαθεί να πει κάτι.


Γρηγοριάδης Κώστας

Αραγε, δε βλέπουν οι συμβασιούχοι και ο κόσμος όλος ότι αυτού του είδους η εργασιακή σχέση ζητήθηκε από τις Βρυξέλλες και εφαρμόστηκε τόσο απ' το ΠΑΣΟΚ όσο κι απ' τη ΝΔ και, φυσικά, από τους δημάρχους της ίδιας πολιτικής αντίληψης;

Προφανώς, όσο κι αν προσπαθούν όλοι να θολώσουν τα νερά, ό,τι κι αν λένε, όσες «οδηγίες» κι αν βγάζουν, η κυριαρχία και η συνέχιση της μέχρι σήμερα πολιτικής και των φορέων της συνεπάγεται τη συνέχιση του φαινομένων των συμβασιούχων, και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Γιατί τους συμφέρει να υπάρχουν και αν είναι δυνατόν να πολλαπλασιάζονται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ