Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Κάλυψη κενών με μεταφερόμενες μπλούζες

Με τη μετακίνηση γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο προσπαθεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα κενά που δεν καλύπτει η ίδια με προσλήψεις.

Ετσι, μετά τις δραματικές καταγγελίες των γιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του "Αγία Σοφία" για παραίτηση επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες, η κυβέρνηση τις αντιμετώπισε με την προοπτική της απόσπασης γιατρού απ' το παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης. Πρόκειται δηλαδή για μια ανακατανομή των υπαρχόντων γιατρών στα παιδιατρικά νοσοκομεία και με σκοπό την άμβλυνση των εντυπώσεων που έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες των γιατρών της ΜΕΘ του "Αγία Σοφία". Οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης έκαναν Γενική Συνέλευση και κατήγγειλαν τη μεθοδολογία των περιφερόμενων γιατρών για την κάλυψη των κενών σε γιατρούς. Η περίπτωση του παιδιατρικού Νοσοκομείου Αττικής δεν είναι η μοναδική. Το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς - μετά τη συνταξιοδότηση γιατρού σε αυτό - με την απόσπαση του παθολόγου Ν. Κοκολάκη απ' το Νοσοκομείο "Αλεξάνδρα". Ενός γιατρού που είναι 50 χρονών και έχει σοβαρές οικογενειακές υποχρεώσεις στην Αθήνα.

Χτες οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του "Αλεξάνδρα" έκαναν δίωρη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο και θα την επαναλάβουν την Τετάρτη εφόσον το υπουργείο επιμείνει στην επιλογή του.

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία "κάλυψης" στα δημόσια νοσοκομεία, το υπουργείο Υγείας φέρεται διατεθειμένο να καλύψει τα κενά - ιδιαίτερα στην επαρχία και μάλιστα ενόψει του καλοκαιριού - με αποσπάσεις ενός μηνός γιατρών απ' το κέντρο προς την επαρχία.

Αλίμονο δηλαδή και στην επαρχία αλλά και στο κέντρο!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org