Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εξόφθαλμη αυθαιρεσία

Σε τακτικό "επισκέπτη" των εκτός ημερησίας διάταξης θεμάτων που απασχολούν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων έχει εξελιχθεί τον τελευταίο χρόνο η "περίπτωση Ψωμιάδη", όπως αποκαλείται η καταπάτηση και αυθαίρετη χρήση πεζόδρομου στην Πλάκα από τον εν λόγω νυχτοεπιχειρηματία, για τις ανάγκες της κοσμικής του ταβέρνας "Ανδριανός". Οι "επισκέψεις" της συγκεκριμένης περίπτωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όλο αυτό το διάστημα "συνοδεύονται" - από τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για την ανοχή και ολιγωρία της Δημοτικής Αρχής στη συνεχιζόμενη καταπάτηση και τις διαβεβαιώσεις της Δημοτικής Αρχής ότι έχει λάβει ή ότι πρόκειται να λάβει τα μέτρα της.

Ομως, στον πεζόδρομο της οδού Θέσπιδος, οι ξύλινες κατασκευές, τα τραπεζοκαθίσματα χωρίς άδεια και οι τεράστιες γλάστρες της κοσμικής ταβέρνας του Ψωμιάδη έχουν "ριζώσει". Μπροστά στην πραγματικότητα αυτή, η Δημοτική Αρχή, πολλές φορές έχει παραδεχτεί ακόμα και την αδυναμία της να τα βάλει με τους "ισχυρούς της νύχτας", δηλώνοντας ότι "οι υπηρεσίες μας ξηλώνουν τις ξύλινες αυθαίρετες κατασκευές, αλλά ο Ψωμιάδης τις επανατοποθετεί". Το γεγονός, όμως, ότι οι αυθαίρετες παρεμβάσεις παραμένουν, μάλλον συνηγορούν υπέρ της εσκεμμένης ολιγωρίας της Δημοτικής Αρχής και της περιστασιακής "δράσης" για τα μάτια του κόσμου... Εκτός κι αν οι μπράβοι του Ψωμιάδη - που σύμφωνα με τους κατοίκους, αλλά και μαγαζάτορες της Πλάκας, έχουν φροντίσει να επιβάλουν το δίκιο του ισχυρού στην περιοχή - έχουν επεκτείνει την "προστασία" τους και στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στην τελευταία συνεδρίαση, μάλιστα, του Δημοτικού Συμβουλίου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Β. Κορομάντζος, διαβεβαίωνε ότι οι ξυλοκατασκευές είχαν απομακρυνθεί και πως στο εν λόγω μαγαζί γίνονταν οικοδομικές εργασίες. Οι φωτογραφίες μάς αποδεικνύουν το αντίθετο...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ