Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"Αναρχία" και "ανομία" οι κινητοποιήσεις!

Στη γνωστή συκοφαντική και τρομοκρατική προπαγάνδα της καταφεύγει η κυβέρνηση Σημίτη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κινητοποιήσεις των αγροτών και, κυρίως, για να δικαιολογήσει την αδιαλλαξία της και να αποφύγει την κοινωνική απομόνωσή της και τη λαϊκή αλληλεγγύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δ. Ρέππας, δίνοντας το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων, χαρακτήρισε "ωμό εκβιασμό που ξεπερνά κάθε μέτρο" τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ενώ έκανε λόγο για "προκλητική στάση", την οποία κρατούν κάποιοι, για να ματαιώσουν την αγροτική πολιτική. Συνεχίζοντας τη συκοφαντική τακτική της κυβέρνησης, άφησε να εννοηθεί ότι πρόκειται για υποκινούμενες κινητοποιήσεις και ισχυρίστηκε ότι "οι κινητοποιήσεις αυτές δεν αποδεικνύουν τίποτα άλλο παρά τον καθαρά πολιτικό και όχι αγροτικό ή κοινωνικό χαρακτήρα πάνω στον οποίο βασίζονται".

Αφήνοντας να διαφανεί η αγωνία και η ανησυχία που διακατέχει την κυβέρνηση για την εξάπλωση των λαϊκών αγώνων, πρόσθεσε: "Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους, ως ένα φαινόμενο που αν γενικευτεί και που εκπορεύεται από πολλές κοινωνικές κατηγορίες, αντιλαμβάνεστε ότι οδηγεί σ' ένα καθεστώς ανομίας και αναρχίας". Στη βάση των παραπάνω τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης θα είναι αποφασιστική και δεν πρόκειται να επιτρέψει την "αναρχία και την ανομία" (!).

Η αντιμετώπιση των αγροτικών κινητοποιήσεων απασχόλησε τη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον Κ. Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατευθύνσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι να περιοριστούν οι κινητοποιήσεις μόνο στη Θεσσαλία και να μην επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα, να διασφαλιστεί η μη συμμετοχή δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και να γίνει αποτελεσματικότερη η προπαγάνδα συκοφάντησης και διάσπασης του αγώνα των αγροτών.

Στο μεταξύ, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Θ. Τσουκάτος, συνεχίζει τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να υπονομεύσει τους αγώνες των αγροτών. Στο πλαίσιο αυτό, το Σαββατοκύριακο περιοδεύει στην Ημαθία και την Κατερίνη, όπου θα προεδρεύσει σε νομαρχιακές συνελεύσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο αγώνας των αγροτών θα είναι μακροχρόνιος(3/2/2005)
Ξεκλήρισμα με "ελεύθερη αγορά"!(25/2/1997)
Κορυφώνεται η επιχείρηση τρομοκράτησης και συκοφαντίας(28/1/1997)
Εναγώνιες κινήσεις για την εκτόνωση των αγώνων(1/1/1997)
Πολλαπλές αποκαλύψεις(29/12/1996)
"Διαίρει και βασίλευε"(25/12/1996)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org