Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ
λαϊκών αγώνων

Συνεχίζουν οι ναυτεργάτες για άλλες 4 μέρες, ενώ δυναμώνει η αλληλεγγύη - Πολύμορφες κινητοποιήσεις αγροτών - 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την άλλη Πέμπτη - Στο δρόμο αύριο εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ της ΑΘήνας - Σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα οι εκπαιδευτικοί - Πικετοφορίες συνταξιούχων την Τρίτη

Σε αγωνιστική ετοιμότητα και εγρήγορση βρίσκονται χιλιάδες εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, συνταξιούχοι, επαγγελματοβιοτέχνες ενάντια στην ανάλγητη και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Τη στιγμή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο μαχητικός, ενωτικός, αγώνας των ναυτεργατών για πέμπτη συνεχή μέρα, όλο και περισσότερα τμήματα του λαϊκού κινήματος μπαίνουν στο προσκήνιο αγωνιστικά με εξαγγελίες κινητοποιήσεων που παίρνουν τις πιο ποικίλες μορφές: από συσκέψεις, συγκεντρώσεις, πικετοφορίες, μέχρι μεγάλες απεργίες ολόκληρων κλάδων, συλλαλητήρια και πορείες, αποκλεισμό πόλεων και εθνικών οδών.

Η προχτεσινή ομόφωνη απόφαση της πανθεσσαλικής συντονιστικής επιτροπής, για το ολοκληρωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, έθεσε σε κίνηση χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα.

Χτες εξάλλου η ΠΝΟ αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας των ναυτεργατών για άλλες 96 ώρες. Σε συνέντευξή της χτες η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την κήρυξη 24ωρης απεργίας για το φορολογικό και απεργιακή συγκέντρωση για την Πέμπτη 23 Γενάρη. Στους δρόμους του αγώνα ξεχύνονται επίσης οι συνταξιούχοι την Τρίτη με πικετοφορίες σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, ενώ εμποροϋπάλληλοι και ΕΒΕ θα διαδηλώσουν αύριο έξω από τέσσερα καταστήματα του "Κωτσόβουλου", την αντίθεσή τους με την παράταση του ωραρίου. Τη Δευτέρα αρχίζει και η απεργία διαρκείας των καθηγητών.


ΣΕΛ.  10   -   11,    18   -   1

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org