Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλες καταστροφές και στη Λοκρίδα

Μεγάλες καταστροφές έχουν σημειωθεί και στη δυτική Λοκρίδα. Πάνω από 50 σπίτια πλημμύρισαν στην Κάτω Τιθορέα και την Αμφίκλεια. Καταστράφηκε γέφυρα στο δρόμο προς τον Εξαρχο, πλημμύρισε η Σκάλα Αταλάντης, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές των καλλιεργειών οπωροκηπευτικών στις Λιβανάτες. Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σκεπάστηκαν από τα νερά του Κηφισού.

Το παράπονο των κατοίκων της Λοκρίδας είναι ότι οι καταστροφές που έπαθαν έχουν περάσει στο περιθώριο, καθώς τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει στην Κόρινθο, αλλά και στην κοιλάδα του Σπερχειού.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπιζαν μέχρι χτες οι κάτοικοι της Κοινότητας Ανθοχωρίου στα όρια των Νομών Φθιώτιδας και Βοιωτίας, Λιβαδειάς, αφού, για τέσσερις μέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, βρίσκονταν σε πλήρη αποκλεισμό με μοναδική επικοινωνία ...τη βάρκα που πήγαινε την τροφοδοσία και με τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Βοιωτίας να ...έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά και να περιμένουν να χαμηλώσει η στάθμη των νερών, ανίκανες να παρέμβουν για να περισώσουν κάτι απ' τις περιουσίες των κατοίκων, πέντε σπίτια των οποίων έχουν πλημμυρίσει.

Ολη η περιοχή, 20.000 στρέμματα του κάμπου, έχει πλημμυρίσει από νερά, που έχουν καταστρέψει τις καλλιέργειες ολοκληρωτικά, ενώ και η τηλεπικοινωνία με το χωριό έχει κοπεί.

Οπως μας είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Σωτήρης Πάνος,το πρόβλημα είναι παλιό γιατί δεν έχει γίνει αποστραγγιστικό έργο στη λεκάνη, ενώ δε διατίθεται απ' τη νομαρχία κονδύλι 15 - 20 εκατομμυρίων δραχμών για την κατασκευή (υπερύψωση) του δρόμου).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org