Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται οι κυβερνητικές "φαντασιώσεις"

Στην προχτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΚΟΦΙΝ), διαλύθηκαν και οι τελευταίες αυταπάτες περί "κοινωνικού", ή "αριστερού" Μάαστριχτ. Η ελληνική κυβέρνηση όμως, επιμένει να μιλά για ευνοϊκές εξελίξεις και μάλιστα για δικαίωση των δικών της επιλογών...

Στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, οι "δεκαπέντε" επανέλαβαν ότι τίποτα δεν αλλάζει σχετικά με τα κριτήρια της Συνθήκης του Μάαστριχτ, την αυστηρή εφαρμογή τους και την έναρξη του τρίτου σταδίου της Οικονομικής και Νομισματικής Ενωσης την 1η Ιανουαρίου 1999. Το μόνο νέο στοιχείο που προέκυψε ήταν η αίτηση της νέας γαλλικής κυβέρνησης για την παροχή ενός μικρού χρονικού διαστήματος, προκειμένου να διατυπώσει τις θέσεις της για το "Σύμφωνο Σταθερότητας", το οποίο θα καθορίζει τις υποχρεώσεις των χωρών - μελών μετά την 1/1/99.

Ενώ, λοιπόν, οι "δεκαπέντε" επιμένουν ότι τίποτα δεν αλλάζει από τα μέχρι σήμερα γνωστά, η κυβέρνηση επέμεινε και χτες να κρύβεται πίσω από μια δευτερεύουσας και άνευ αντικρίσματος γαλλική πρόταση, για να συμπεριληφθεί στο "Σύμφωνο Σταθερότητας" η έκφραση της "κοινωνικής ανησυχίας" των εταίρων. "Πιστεύουμε ότι αυτό το οποίο έθεσε η γαλλική κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει ένα πρόσθετο στοιχείο στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής ή της αντιμετώπισης των κοινωνικών θεμάτων της Ευρώπης", δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κατά τα άλλα η κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από τις χτεσινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, επιμένει να εμφανίζεται "βασιλικότερη του βασιλέως" για τη χωρίς παρεκκλίσεις εφαρμογή της αντιλαϊκής, αντεργατικής, οικονομικής πολιτικής, όπως αυτή απορρέει και από το πρόγραμμα "σύγκλισης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ