Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ Β. ΜΠΟΥΤΑ
Κατακραυγή από φορείς της Καρδίτσας

Κύμα οργής και αγανάκτησης έχει ξεσηκώσει στο Νομό Καρδίτσας η ενέργεια της Εισαγγελίας Καρδίτσας να ζητήσει την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΚΚΕ Βαγγέλη Μπούτα, προκειμένου να δικαστεί με την κατηγορία του υποκινητή των αγροτικών κινητοποιήσεων. Ο κατάλογος των μαζικών φορέων και οργανώσεων της Καρδίτσας, που καταδικάζουν την ενέργεια αυτή, αλλά και την πολιτική της κυβέρνησης, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει.

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καρδίτσας τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι προκαλούν αγανάκτηση οι τελευταίες δίκες των αγωνιζόμενων αγροτών και ιδιαίτερα η ενέργεια της Εισαγγελίας Καρδίτσας για την άρση της ασυλίας του βουλευτή Β. Μπούτα. "Ημασταν και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών και θα αγωνιστούμε ώστε να καταδικαστούν από όλο το λαό ενέργειες που δε συμφέρουν τον τόπο", τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Ανάλογο μήνυμα στέλνει και ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Καρδίτσας.Στην ανακοίνωσή του επισημαίνεται: "Τέτοιες ενέργειες μας βρίσκουν αντίθετους γιατί θυμίζουν άλλες εποχές. Πιστεύουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε το δικαίωμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας και οι προσπάθειες ποινικοποίησης των αγώνων μας όχι μόνο δε μας πτοούν, αλλά αντίθετα αυξάνουν την αγανάκτησή μας και την αγωνιστικότητά μας".

Την οργή και την αγανάκτησή τους, για την κατευθυνόμενη αυτή ενέργεια της Εισαγγελίας, εκφράζουν ομόφωνα και τα ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σέκλιζας."Η κυβέρνηση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, πιστεύει ότι με δίκες και καταδίκες θα εκφοβίσει, θα χαλιναγωγήσει και θα πισωγυρίσει το κίνημα της αγροτιάς. Φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους και επικίνδυνους, προκειμένου να περάσουν την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ. Αν το λαϊκό κίνημα δεν τους σταματήσει, το επόμενο βήμα θα είναι η απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των τριών ατόμων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιθήρου Ιωάννης Βαγγελάκος καταγγέλλει την αχαρακτήριστη, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ενέργεια της Εισαγγελίας Καρδίτσας, τονίζοντας τα παρακάτω: "Ας είναι βέβαιοι οι εμπνευστές τέτοιων σεναρίων πως οι αγρότες της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας, που δίνουν αγώνα ύπαρξης και επιβίωσης, όχι μόνο δεν πτοούνται και δεν τρομοκρατούνται με τις διώξεις και τα "αγροτοδικεία", που στήνει σε βάρος τους η κυβέρνηση, αλλά θα εντείνουν ακόμα πιο πολύ τον αγώνα τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ