Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αυτός ήταν διάλογος...

ΜΠΡΑΒΟ στον Σημίτη. Με τη χτεσινή ομιλία του στη Βουλή, για τον "κοινωνικό διάλογο", άνοιξε έναν πρώτης τάξεως ...κοινωνικό διάλογο με τους πολίτες της χώρες!

***

Σπάσανε οι οθόνες από τις μούτζες, τα βρισίδια, τα σιχτιρίσματα, τις κατάρες και, γενικώς, όλες τις άλλες ..."εκδηλώσεις συναίνεσης του κοινωνικού ιστού"!

***

Οχι πως κατάλαβε κανείς τι ακριβώς έλεγε ο πρωθυπουργός (σ' αυτού του είδους τα "περί διαγραμμάτων" συναγωνίζεται πλέον ίσος - προς ίσον τον Κωνσταντόπουλο του ΣΥΝ). Αλλά έπιασε μέσες - άκρες τις χαρακτηριστικές φράσεις...

***

"Ανταγωνιστικότητα", "παραγωγικότητα", "πρόγραμμα σύγκλισης", "κοινωνική συνοχή", "ανασυγκρότηση", "πορεία ανάπτυξης", "κίνητρα", "αναγκαίες προσαρμογές", "σταθεροποίηση", "αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική", "πρόγραμμα σύγκλισης" ...και τα κεφάλια μέσα.

***

ΜΙΑ ΦΟΡΑ, ο έτερος της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, όταν μιλάει ύστερα από τον Σημίτη, είναι σαν ...να κλέβει εκκλησία. Οχι μόνο μιλάει με στόμφο, αλλά κι εκτός κειμένου! Λίγος σεβασμός στον καθηγητή δε βλάπτει...

***

Βέβαια, το ότι μιλάει εκτός κειμένου - για να συνεννοούμαστε - δε σημαίνει ότι και το περιεχόμενο των λεγομένων του είναι ...εκτός κειμένου. Αντίθετα, τα ίδια "κείμενα" με τον Σημίτη έχει σαν σημείο αναφοράς.

***

Τα ..."κακώς κείμενα" για μας.

***

ΛΟΙΠΟΝ, η χτεσινή δράση των ΜΑΤ έξω από τη Βουλή, όπου συζητούνταν η Συνθήκη Σένγκεν, αναδεικνύει ότι, τελικά, αυτή η συνθήκη δεν πρόκειται να θίξει τις παραδοσιακές πρακτικές των ελληνικών αστυνομικών αρχών...

***

Εδώ στην Ελλάδα, θα δέσουμε τις ...βασικές αρχές της παράδοσης με τη νέα τεχνολογία. Δε θα περιμένουμε να γίνει μια διαδήλωση, για να πάνε τα ΜΑΤ να τη διαλύσουν με γκλομπ και δακρυγόνα.

***

Θα μας λέει ο υπολογιστής, ποιος είναι πιθανόν να δεχτεί θετικά, με βάση την προϊστορία του, την πρόταση να κατέβει σε μία διαδήλωση, αν αυτή αποφασιστεί να γίνει, οπότε ...θα μπορεί να δέχεται επίσκεψη των ΜΑΤ κατ' οίκον με γκλομπ και δακρυγόνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ