Τετάρτη 11 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκλονιστικά στοιχεία

Τα στοιχεία του ΟΗΕ για τη φτώχεια στη Ρουμανία είναι πραγματικά συγκλονιστικά. Και να σκεφθεί κανείς ότι δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά το νέο πρόγραμμα σταθεροποίησης, που θα εφαρμόσει η νέα νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση κατά παραγγελία του ΔΝΤ. Αλλά ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν: Το 35% των Ρουμάνων, σε συνολικό πληθυσμό 23 εκατομμυρίων κατοίκων, ζει υπό συνθήκες φτώχειας, σύμφωνα με έκθεση υπηρεσίας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη χώρα αυτή κατά το 1996, η οποία δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη (PNUD), ένα ποσοστό 5,3% ζει "κάτω από το κατώτατο όριο διαβίωσης".

Ο μισθός που λαμβάνει το 29% των Ρουμάνων δε φτάνει για την κάλυψη ούτε των άκρως απαραίτητων, ενώ για το 40,4% των Ρουμάνων "τα χρήματα που παίρνουν αρκούν ίσα ίσα για τη διαβίωσή τους", και μόνο ένα ποσοστό 21,8% κατορθώνουν μόλις και μετά βίας να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ρητορικό ερώτημα: Μήπως ακούσατε τίποτα για όλα αυτά - που δε συμβαίνουν μόνο στη Ρουμανία - στη Διαβαλκανική Διάσκεψη της Θεσσαλονίκης;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ