Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Νοσεί το "Γ. Χατζηκώστας"

Να αγωνιστούν και να αποκρούσουν τη λαίλαπα που εξαπέλυσε η κυβέρνηση κατά των δικαιωμάτων τους, κάλεσε τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο "Γ. Χατζηκώστα" Ιωαννίνων ο βουλευτής του ΚΚΕ Απ. Τασούλας.Κατά την επίσκεψη του βουλευτή και κλιμακίου της ΝΕ Ιωαννίνων στο Νοσοκομείο, διαπιστώθηκαν τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του. Εξαιτίας της γενικότερης πολιτικής υγείας που ακολουθείται, η ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου έχει υποβαθμιστεί. Παράλληλα, η έλλειψη καθηκοντολογίου, οι χαμηλές αμοιβές, η μη αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας σε τμήματα όπως το ακτινολογικό, η βαθμολογική καθήλωση των γιατρών είναι ζητήματα που προβληματίζουν τους εργαζόμενους.

Η εικόνα που συνάντησε ο βουλευτής Απ. Τασούλας έχει ως εξής:

  • Τα χειρουργεία κατασκευάζονται εδώ και δέκα χρόνια και ακόμα δεν έχουν παραδοθεί για λειτουργία.
  • Το προσωπικό δεν επαρκεί. Η έλλειψη αναισθησιολόγου δημιουργεί δυσλειτουργία στα χειρουργεία και τη ΜΕΘ, τα τμήματα λειτουργούν χωρίς το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό και στηρίζεται στους ειδικευόμενους ή στους αγροτικούς γιατρούς. Μεγάλες είναι οι ελλείψεις προσωπικού στο ακτινολογικό εργαστήριο, το οποίο λειτουργεί με αποσπασμένο παραϊατρικό προσωπικό από τα Κέντρα Υγείας που απογυμνώνονται μ' αυτό τον τρόπο.
  • Οι συνθήκες εργασίας σε αρκετά τμήματα είναι απαράδεκτες. Τα πλυντήρια έχουν εγκατασταθεί σε ένα τελείως ακατάλληλο χώρο, χαμηλοτάβανο και χωρίς παράθυρα, όπου η θερμοκρασία ξεπερνά και τους 45 βαθμούς.
  • Ο αξονικός τομογράφος είναι παλιός και πρέπει να αντικατασταθεί.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ