Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ
Σημαντική ενίσχυση της "Πανεπιστημονικής"

Η ενίσχυση της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης", η οποία πήρε 135 ψήφους (ποσοστό 14.3%) στον πρώτο γύρο των πρυτανικών εκλογών στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, φαίνεται ότι έκανε κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους, καθώς αμέσως επιδόθηκαν σε μια επίθεση στην παράταξη, που εκφράστηκε τόσο από ΜΜΕ της Πάτρας, όσο και από στελέχη του ΣΥΝ. Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου επιτέθηκαν στη "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση" γιατί "τσουβαλιάζει τις άλλες δύο παρατάξεις", γιατί δεν ψήφισε καμιά από τις δύο στο δεύτερο γύρο προχτές, όπου πρύτανης επανεξελέγη ο Στ. Αλαχιώτης.

Με σχετική ανακοίνωσή της η ΔΠΚ τόνιζε ότι "και τα δύο ψηφοδέλτια υπόσχονται, στον ένα ή τον άλλο βαθμό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τη συνέχιση της διαχείρισης στη δρομολογημένη κατεύθυνση διάλυσης των Πανεπιστημίων, υποταγής τους στο επιχειρηματικό πνεύμα".

Κύκλοι της ΔΠΚ επισήμαναν πως οι δύο παρατάξεις ταυτίστηκαν μόνες τους με τις θέσεις που παρουσίασαν στους εκλέκτορες. Επιπλέον, στο ψηφοδέλτιο που στήριζε η ΝΔ συμμετείχε ο Δ. Μπονίκος, απερχόμενος αντιπρύτανης που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές με το ψηφοδέλτιο του Στ. Αλαχιώτη (ΠΑΣΟΚ). Αξιοσημείωτη πάντως είναι η στάση των δυνάμεων που εκφράζονται από τον ΣΥΝ στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, που έκαναν κριτική στο ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ χαρακτηρίζοντάς το "κομματικό" και λέγοντας ότι είχε μοναδικό στόχο την καταμέτρηση των δυνάμεων του ΚΚΕ. Οπως τόνιζαν κύκλοι της ΔΠΚ, ίσως με αυτή τη λογική στο δεύτερο γύρο των Πρυτανικών εκλογών ψήφισαν "δαγκωτό" το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Στον Α' γύρο: "Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση" 135 ψήφους,Στ. Αλαχιώτης 384, Δ. Μπονίκος 360 ψήφους, ενώ υπήρξαν 46 λευκά και 19 άκυρα ψηφοδέλτια (ψήφισαν 945 εκλέκτορες).

Στον β' γύρο μειώθηκε η συμμετοχή κατά 100 ψήφους: Στ. Αλαχιώτης 447 και Δ. Μπονίκος 361, 30 άκυρα και 35 λευκά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ