Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Την Τρίτη η πρώτη προφεστιβαλική στη Θεσσαλονίκη

Με την προφεστιβαλική εκδήλωση, της Οργάνωσης Σπουδάζουσας, την Τρίτη 27 Μάη στις 8μμ έξω από το χώρο της Κτηνιατρικής, ανοίγει η αυλαία του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" στη Θεσσαλονίκη.

Η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία της Θεσσαλονίκης να αντισταθεί στη μεγαλύτερη επίθεση που γίνεται στις μέρες μας κατά της δωρεάν παιδείας. Να εναντιωθεί στην κυβέρνηση που προωθεί την αντιμεταρρύθμιση της "ελεύθερης πρόσβασης", το ανοιχτό πανεπιστήμιο, τις αλλαγές των προγραμμάτων σπουδών με βάση τις ανάγκες των πολυεθνικών και τη μετεξέλιξη των ΙΕΚ σε ΤΕΙ.

"Τα μέτρα αυτά έρχονται να προσδέσουν την εκπαίδευση στα συμφέροντα και τις απαιτήσεις των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου. Σχεδιάζουν τους αυριανούς εργαζόμενους ως μισοειδικευμένους - μισοάνεργους υποταγμένους, χωρίς δικαιώματα. Προσεγμένα και ελκυστικά, θέλουν να χρησιμοποιούν την εκπαίδευση ως μοχλό εξυπηρέτησης των αναγκών του κεφαλαίου για να αλλάξουν ριζικά τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων", αναφέρεται στο κάλεσμα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ