Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΦΟΣ
Ευτυχώς φύσηξε...

Στο αεράκι, που έδιωξε χτες - προς το παρόν - το νέφος από την πρωτεύουσα, φαίνεται να ελπίζουν πλέον οι Αθηναίοι, αλλά και οι αρμόδιοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, που δείχνουν ανίκανοι να πάρουν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπισή του. Η θερμοκρασία χτες στο κέντρο της πόλης "άγγιξε" τους 30 βαθμούς Κελσίου, ενώ για το Σαββατοκύριακο η πρόβλεψη της ΕΜΥ είναι αισιόδοξη.

Παρά, όμως, τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, το διοξείδιο του αζώτου και το νέφος ξεπέρασαν και πάλι τα όρια επιφυλακής, αποδεικνύοντας την ανεπάρκεια του ΥΠΕΧΩΔΕ να προστατεύσει τους πολίτες από την ατμοσφαιρική ρύπανση. Ετσι, στο σταθμό μέτρησης της οδού Πατησίων, το διοξείδιο του αζώτου έφτασε στις 12 το μεσημέρι τα 215 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200. Στο σταθμό της Λυκόβρυσης, ο ρύπος του όζοντος έφτασε τα 193 μικρογραμμάρια στη 1 το μεσημέρι, με όριο επιφυλακής τα 180.

  • Με αφορμή το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου, που θα τεθεί σε ισχύ από τις 2 Ιούνη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει το πρόβλημα με τις καταστρατηγήσεις του ωραρίου από τα σούπερ μάρκετ και τα οχήματα διανομής των ωρών τροφοδοσίας. "Πρέπει να εξεταστούν και να εφαρμοστούν ουσιαστικά μέτρα, σε συνάρτηση με πολιτικές χωροθέτησης των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα είναι στην κατεύθυνση περιορισμού τους από περιοχές της πόλης, όπου δημιουργούν πρόβλημα στη λειτουργία της", υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ