Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Πέφτουν οι μάσκες

Ούτε χτες ξεκίνησαν οι διαδικασίες. ΠΑΣΠ, ΔΑΠ, ΕΑΑΚ, δυνάμεις του ΣΥΝ και οι κάθε λογής νεκροθάφτες του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, κάνουν ό,τι μπορούν για να αποφύγουν τη συζήτηση και να προχωρήσουν απ' ευθείας στις κάλπες

Κωλυσιεργίας συνέχεια χτες, στο 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΦΕΕ όπου για δεύτερη μέρα συνεχίστηκε το "θέατρο του παραλόγου" κατά τη διαδικασία παράδοσης των καρτών στους συνέδρους, όπως θέλει και η... παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ μαζί με τα "αριστεροανεξάρτητα" δεκανίκια τους. Ανάλογη η εικόνα και στην ΕΣΕΕ καθώς οι ίδιες παρατάξεις που θέλουν αδρανοποιημένα τα όργανα του φοιτητικού κινήματος φέρουν την ευθύνη που δεν άρχισε το συνέδριο.

Χτες, φάνηκε ξεκάθαρα πλέον ότι αυτό που δε θέλουν να κάνουν οι παρατάξεις αυτές, είναι Πανσπουδαστικά Συνέδρια ουσίας που θα σταθούν πάνω στα προβλήματα των φοιτητών και σπουδαστών και θα πάρουν αποφάσεις που θα κινούνται σε αγωνιστική κατεύθυνση.

Στο 18ο Συνέδριο της ΕΦΕΕ, η διαδικασία παράδοσης των καρτών χτες κύλησε... όσο πιο αργά μπορούσε, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουν δοθεί κάρτες σε 300 περίπου συνέδρους σε σύνολο που υποτίθεται ότι θα φτάσει τους 600. Ολα πλέον δείχνουν ότι και το 18ο Πανσπουδαστικό Συνέδριο θα είναι ένα συνέδριο "κάλπης", ωστόσο θα στείλει ένα σημαντικό μήνυμα: Θα αποδείξει για μια ακόμα φορά την ανάγκη για αλλαγή των συσχετισμών μέσα στο φοιτητικό κίνημα υπέρ των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, για ένα φοιτητικό κίνημα δυνατό, που να μπορεί να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα.

Δεν ξεκίνησε η ΕΣΕΕ

Ούτε και χτες ξεκίνησε το Πανσπουδαστικό Συνέδριο της ΕΣΕΕ καθώς συνεχίστηκε η κωλυσιεργία από όλες τις παρατάξεις που φρόντισαν να μην έχουν μοιραστεί ακόμα οι κάρτες στους αντιπροσώπους παρά τις προσπάθειες των ΠΚΣ. Γίνεται ορατό ότι σκοπός των άλλων δυνάμεων είναι να μην συζητηθούν τα προβλήματα των ΤΕΙ και των σπουδαστών και αυτό γιατί το συνέδριο θα αποτελέσει για τις ΠΚΣ βήμα καταγγελίας και καταδίκης της κυβερνητικής πολιτικής καθώς και της πρακτικής όλων των άλλων δυνάμεων που θέλουν το σπουδαστικό κίνημα υποταγμένο και διαλυμένο. Οι ΠΚΣ συνεχίζουν να πιέζουν να αρχίσει το συνέδριο και να μην εξελιχτεί σε συνέδριο κάλπης, όπως επιθυμούν οι άλλες δυνάμεις, προκειμένου να μετρήσουν τα "κουκιά" τους. Η διαδικασία μάλιστα σταμάτησε στις 7 το απόγευμα μετά από επεισόδιο που προκάλεσαν ΔΑΠ και ΕΑΑΚ που έδωσε ευκαιρία στην ΠΑΣΠ να αποχωρήσει και να την ακολουθήσουν ο ΣΥΝ και η ΠΟΛ. ΑΝ.

Μιλώντας στο "Ρ" ο Γ. Δούρος, εκπρόσωπος των ΠΚΣ στο απερχόμενο ΚΣ της ΕΣΕΕ, τόνισε: "Οι σπουδαστές με την ψήφο τους στις 9 Απρίλη ανέδειξαν τους αντιπροσώπους τους για να πάρουν θέση για τα σοβαρά προβλήματα της παιδείας την ίδια στιγμή που ξεδιπλώνεται σε όλα τα ΤΕΙ προσπάθεια αναμόρφωσης του κανονισμού σε αντιδραστική κατεύθυνση. Για όλα αυτά οι άλλες παρατάξεις δεν έχουν να μας πουν τίποτα. Εμείς θα παλέψουμε για ένα συνέδριο που θα πάρει μαχητικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της αντεπίθεσης του σπουδαστικού κινήματος, για το ξεδίπλωμα νέων αγώνων από την επόμενη κιόλας μέρα του συνεδρίου".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ