Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ποιος βιάζεται;

«Οχι στις λαϊκιστικές παροχές, ναι στις μεταρρυθμίσεις, ήταν η κεντρική ιδέα των δηλώσεων του Κ. Καραμανλή στην 71η ΔΕΘ. Ωστόσο, οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες προς το παρόν εξαντλούνται σε αποκρατικοποιήσεις με στόχο κυρίως εισπρακτικά οφέλη και οι ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές μετατίθενται για την επόμενη τετραετία» (το πρώτο θέμα στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Ο,τι του ζητάει και το ΠΑΣΟΚ...

«Υπάρχει, όμως, πολιτική ανάπτυξης, που να υπηρετεί αυτό το στόχο, ή περιμένει ο πρωθυπουργός ότι όλα θα λυθούν με το "σύμφωνο μεταρρυθμίσεων", για το οποίο μίλησε με τόση έμφαση; Είπε, μάλιστα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία το στηρίζει και "σπρώχνει να πάμε με ταχύτερους ρυθμούς". Και χαρακτήρισε ως μόνη εποικοδομητική κριτική αυτήν από εκείνους που του λένε: "Κώστα πιο γρήγορα"» (από το κύριο άρθρο στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Ποιος θυμάται την «ελεύθερη αγορά»;

«Οταν μιλάει για την ακρίβεια, δεν μπορεί να τη φορτώνει στο ΠΑΣΟΚ δυόμισι χρόνια μετά και να ξεχνά την αύξηση του ΦΠΑ που αποφάσισε η δική του κυβέρνηση, αλλά και τη διάλυση του ΣΔΟΕ που οδήγησε σε κατάρρευση των δημοσίων εσόδων και αύξηση της φορολογίας. Κι όταν επικαλείται τα όρια αντοχής της οικονομίας για να δικαιολογήσει τις πενιχρές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ασφαλώς δε δικαιούται να μη λέει κουβέντα για τις γενναιόδωρες φορολογικές ελαφρύνσεις που δόθηκαν από τον πρώτο κιόλας χρόνο της "νέας διακυβέρνησης" στις μεγάλες επιχειρήσεις» (από το κύριο άρθρο στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ