Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
11η Σεπτέμβρη

Χτες συμπληρώθηκαν 5 χρόνια. Πέντε χρόνια που ήταν αρκετά για να αποδειχτεί περίτρανα ότι η 11η Σεπτέμβρη του 2001 ήταν το αναγκαίο πρόσχημα για την επιβολή μιας άνευ προηγουμένου παγκόσμιας τρομοκρατίας από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

*

Οι θεωρητικοί της «αμερικανικής ηγεμονίας», έναν ολόκληρο χρόνο πριν (!) από το χτύπημα στους δίδυμους πύργους, έλεγαν (το Νοέμβρη του 2000, στο περίφημο μανιφέστο τους με τίτλο «Σχέδιο για ένα νέο Αμερικανικό Αιώνα») ότι η προώθηση των σχεδίων τους, με στόχο τη μετατροπή του 21ου αιώνα σε ένα «νέο Αμερικανικό Αιώνα», θα μπορούσε να επιταχυνθεί εφόσον είχε προηγουμένως προϋπάρξει κάποιο γεγονός που θα λειτουργούσε σαν καταλύτης για τη «νομιμοποίηση» της αμερικανικής επιθετικότητας. Και συγκεκριμένα, όπως είχαν «προφητέψει» (!), ο δρόμος για τα σχέδιά τους θα γινόταν ευκολότερος αν προηγουμένως είχε «σημειωθεί ένα καταστροφικό συμβάν, όπως ένα νέο Περλ Χάρμπορ (...)»!

*

Το πρόσχημα που ζητούσαν οι ΗΠΑ, πράγματι, προέκυψε. Το πώς και το τι συνέβη εκείνο το πρωινό στη Νέα Υόρκη, το τι προηγήθηκε, το πώς σχεδιάστηκε, το ποιες είναι οι πραγματικές διαστάσεις της επιχείρησης και των μηχανισμών που την έφεραν σε πέρας, ίσως δεν αποκαλυφθούν ποτέ. Αλλωστε πάνω από τέσσερις δεκαετίες πέρασαν χωρίς ποτέ να αποκαλυφθεί τι κρυβόταν πίσω από το παραβάν της δολοφονίας του Κένεντι. Οσο για τις επιτροπές που στήθηκαν, μετά από απαίτηση των συγγενών των θυμάτων της 11ης Σεπτέμβρη για τη διερεύνηση της αλήθειας, είτε καρκινοβατούν είτε - κάθε φορά που προσεγγίζουν «ευαίσθητα ζητήματα» - τους απαγορεύεται η πρόσβαση...

*

Εντούτοις, ήδη αυτά που γνωρίζουμε είναι πολλά. Πάρα πολλά.

Εχει αποκαλυφθεί, πλέον, ότι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιεί σαν πρόσχημα το αίμα ακόμα και του αμερικανικού λαού, όπως συνέβη με τα σχεδόν 3.000 θύματα των δίδυμων πύργων, για να επεκτείνει τη θηριωδία του.

Εκείνο που έχει πια απαντηθεί πεντακάθαρα είναι το «ποιος θα είχε όφελος;» από μια τέτοια ενέργεια: Αρκεί μια ματιά στο χάρτη της Υδρογείου όπου, μετά την 11η Σεπτέμβρη σε πάνω από 150 χώρες του πλανήτη, πατά η μπότα του Αμερικανού πεζοναύτη.

Εκείνο που πέραν πάσης αμφιβολίας αποκαλύφθηκε, είναι ότι πέντε χρόνια μετά, στο όνομα της «καταδίωξης» των δημιουργημάτων του Αμερικανού «Φρανκενστάιν», είτε αυτά τα δημιουργήματα λέγονται Μπιν Λάντεν, είτε Σαντάμ, η ανθρωπότητα έχει γνωρίσει δεκάδες «11 Σεπτέμβρη»! Πάνω από 50.000 εκτιμώνται οι δολοφονημένοι άμαχοι στο Ιράκ, πάνω από 5 χιλιάδες οι εκτελεσμένοι άμαχοι στο Αφγανιστάν, χιλιάδες τα θύματα στο Λίβανο. Οι 2.700 νεκροί Αμερικανοί στρατιώτες στο Ιράκ είναι από μόνη της μια ακόμα «11η Σεπτέμβρη». Κάθε μέρα που περνάει, σε μια μόνο πόλη του Ιράκ, στη Βαγδάτη, τα θύματα της βίας που προκαλεί η αμερικανική κατοχή, υπολογίζονται κατά μέσο όρο σε 50 νεκρούς! Στη Βαγδάτη, δηλαδή, αυτό που έγινε στο Λονδίνο με τους 52 νεκρούς στις 7 Ιούλη 2005, συντελείται κάθε μέρα!

Εχει πια αποκαλυφθεί στην ολότητά του: Η 11η Σεπτέμβρη 2001 ήταν η αφορμή για την επιβολή μιας παγκόσμιας χούντας, που στα κελιά της, στο Γκουαντανάμο, στο Αμπού Γκράιμπ, στις μυστικές φυλακές της CIA, βασιλεύει ο νόμος των νέων «Αουσβιτς».

*

Η 11η Σεπτέμβρη ήταν το σκαλοπάτι που πάνω του πάτησε ο ιμπεριαλισμός για να περάσει από τους «ανθρωπιστικούς» του πολέμους (όπως στη Γιουγκοσλαβία), στους «προληπτικούς» του πολέμους. Αποτέλεσε σταθμό για τη διακήρυξη της «ενοχής» όλου του πλανήτη (!), αφού, κατά τον Μπους, «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας».

Το κράτος - τρομοκράτης, οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, χρησιμοποίησαν την 11η Σεπτέμβρη για να γυρίσουν σελίδα και να τυλίξουν τον κόσμο «σε μια κόλλα χαρτί»: Τρομο-υστερία, τρομονόμοι, χαφιεδοκάμερες, φακέλωμα, καταπάτηση ελευθεριών, φαλκίδευση ατομικών δικαιωμάτων, απροσχημάτιστες επεμβάσεις στο εσωτερικό κρατών.

Το νέο «Ράιχ», κτηνώδες και καταστροφικό, πρέπει να έχει ένα τέλος πανομοιότυπο με το τέλος του προηγούμενου. Ο λαός της Ελλάδας μπορεί να έχει τη δική του συμβολή για να έρθει μια ώρα αρχύτερα αυτή η νέα «Νυρεμβέργη»: Συνεχίζοντας και εντείνοντας την αταλάντευτη αντιπαράθεσή του με την αμερικανοκρατία και τον ευρω-ατλαντισμό, αποδοκιμάζοντας και καταδικάζοντας πολιτικά τους στυλοβάτες και τα ερείσματα των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στον τόπο μας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ