Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2006 - αριθ. φύλλου: 9577

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Περισσεύει ο δικομματικός φαρισαϊσμός για τα σκάνδαλα

Οποια κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι μπορεί να εξασφαλίσει ή εξασφάλισε τη λειτουργία μιας υγιούς και ηθικής αγοράς, ή δεν ξέρει τι της γίνεται ή λέει συνειδητά ψέματα, τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ δε συμβιβάζεται με κανένα σκάνδαλο, φανερό ή κρυφό, όμως αυτό που έχει σημασία είναι οι εργαζόμενοι να το δουν πρώτα σαν πολιτικό ζήτημα. Ενα σκάνδαλο βγαίνει, μα δέκα κουκουλώνονται κι άλλα εκατό θα τα μάθουμε μετά από χρόνια, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ την πόλη μας...

Την εκλογική διακήρυξη - κάλεσμα για νέους αγώνες, για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Σπύρος Χαλβατζής

Την εκλογική διακήρυξη - κάλεσμα αγώνα της «Αγωνιστικής Αριστερής Οικολογικής Συμπαράταξης για την Αθήνα», παρουσίασε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής.

Στόχος του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, την Κομμουνιστική Ανανέωση και την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών είναι η αλλαγή του συσχετισμού δύναμης και η διαμόρφωση μετώπου πάλης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας της Αθήνας που θα ανοίξει το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές.

Από τον τίτλο κιόλας της διακήρυξης της παράταξης - «Διεκδικούμε την πόλη μας - για τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας» - το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα της πόλης είναι σαφές: «Στηρίξτε τη συνεργασία για την αντεπίθεση».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και μίλησαν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων και κινήσεων που στηρίζουν την παράταξη.


ΣΕΛ.  16  -  17

32ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις

Ανοίγει σήμερα η αυλαία του 32ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Σήμερα συναυλίες με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, τον Μίλτο Πασχαλίδη, τον Πετρολούκα Χαλκιά, τους Χαΐνηδες και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Ακόμα, θέατρο, εκθέσεις, συζητήσεις και άλλα δρώμενα. Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη, θα μιλήσουν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θέμης Γκιώνης. Αύριο αρχίζουν και οι τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη, που κορυφώνονται το Σάββατο με ομιλία του Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


Ζωντανή μετάδοση της συνέντευξης Τύπου

Η συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, θα μεταδοθεί απευθείας από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του «902», από τη ΝΕΤ, την ΕΤ-3 και το ρ/σ «Αθήνα 9,84».



ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Κριτήριο ψήφου η Παιδεία

Το θέμα της Παιδείας είναι βασικό κριτήριο ψήφου για την εργατική λαϊκή οικογένεια, που ματώνει για να σπουδάσει τα παιδιά της.


ΣΕΛ.  19
ΣΥΡΙΑ
Περίεργη ενέργεια

Περίεργη επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ έγινε χτες στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό, είχε σαν αποτέλεσμα τέσσερις νεκρούς, αλλά τελικά δεν πέτυχε.


ΣΕΛ.  13
ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑ
Να απελευθερωθούν οι «Πέντε»

Δυναμικά ξεκίνησε χτες η διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών με εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών και στη χώρα μας.


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ