Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέο «δικομματικό» γκάλοπ

Τις ικανότητες και την καταλληλότητα των δύο μονομάχων καταγράφουν τα «φρέσκα» γκάλοπ, παραλείποντας να μετρήσουν τις διαθέσεις της «κοινής γνώμης» για την εφαρμοζόμενη κοινή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η τηλεφωνική, μέσα σε ένα απόγευμα, δημοσκόπηση, για παράδειγμα, της MRB για λογαριασμό της τηλεόρασης «Alfa», επέλεξε να μετρήσει την «καταλληλότητα» για την πρωθυπουργία μεταξύ Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου, την «ικανότητα» να κυβερνήσουν, το «βαθμό εμπιστοσύνης» στον καθένα από τους δύο και άλλα παρόμοια. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της πρωθυπουργικής ομιλίας στη ΔΕΘ, το ποσοστό των «ικανοποιημένων» είναι ίδιο με το περσινό (36%).

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται 3,2% του ΠΑΣΟΚ (36,7% έναντι 33,5%). Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7,4% των ερωτηθέντων, ο ΣΥΝ 3,5%, ο ΛΑΟΣ 4,1%, ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται σε 13,3%.

Αλλη έρευνα, της GPO για λογαριασμό του «Mega», μέτρησε τις ευθύνες των δύο μονομάχων για τη διαφθορά. Το 32,9% πιστεύει ότι την κύρια ευθύνη την έχει το ΠΑΣΟΚ, το 30,2% η ΝΔ, το 12,8% οι επιχειρηματίες και το 13,8% οι πολίτες. Ο Χατζηπετρής δεν έχει ευθύνες;..


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ