Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΕΣ - ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Χιλιάδες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Μαζική και μαχητική η λαϊκή κινητοποίηση με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Κατάμεστη από διαδηλωτές η πλατεία Αριστοτέλους
Κατάμεστη από διαδηλωτές η πλατεία Αριστοτέλους
Στο δρόμο του ανυπότακτου ταξικού αγώνα, κόντρα στην πολιτική εξυπηρέτησης της πλουτοκρατίας, πορεύτηκαν χιλιάδες εργάτες και υπάλληλοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες και ΕΒΕ, χιλιάδες νέοι, από τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη ΣΕΑ ΕΒΕ, μέσα από τη μεγαλειώδη λαϊκή συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια με τη μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα αντίστασης στην πολιτική που τρομοκρατεί τη ζωή τους και τους θέλει φοβισμένους, με σκυμμένο το κεφάλι. Μπροστά στη ΔΕΘ, έστειλαν τελεσίγραφο αγώνα την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωνε συνέχιση και ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης. Διαδήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που ματώνουν κάτω από την μπότα των ιμπεριαλιστών, στους λαούς που απειλούνται και είπαν ξεκάθαρο όχι στην κατοχική δύναμη που ετοιμάζεται να αποσταλεί στο Λίβανο και την Παλαιστίνη.

Οι απολυμένοι του Λαναρά, της «ΗΛΙΟΦΙΝ», της «GOOD YEAR», και άλλων κλειστών εργοστασίων, οι καπνεργάτες, απαίτησαν πλήρη προστασία όλων των ανέργων. Εκεί και οι εργαζόμενοι στη χημική βιομηχανία που βροντοφώναξαν όχι στα λουκέτα σε ΒΦΛ και ΒΙΑΜΥΛ. Οι εμποροϋπάλληλοι, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι οικοδόμοι, οι συνταξιούχοι, οι εκπαιδευτικοί, οι τραπεζοϋπάλληλοι, πρόβαλλαν τις διεκδικήσεις τους για 1.300 βασικό μισθό, για μόνιμη και σταθερή δουλιά, για 7ωρο - 5νθήμερο - 35ωρο, για δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση. Είπαν όχι στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Μπροστά οι νέοι, να διαδηλώνουν πως μία είναι η ανυπότακτη επιλογή: «Ο αγώνας ενάντια στην πλουτοκρατία». Και οι φοιτητές που πήραν τη θέση τους στο πλάι της εργατιάς, κάτω από τα πανό της Πανσπουδαστικής ΚΣ και του Συλλόγου Γεωλογίας.

Στη Λεωφόρο Νίκης
Στη Λεωφόρο Νίκης
Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και ο Πολύβιος Τσίρκας, από την Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Επίσης, εκ μέρους της ΠΑΣΥ, ο Γιάννης Κιουλπεκίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λουδία, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ και ο Πέτρος Μυλωνάς, αναπληρωτής πρόεδρος του Συνδικάτου Εμφιαλωμένων Ποτών.

Παραβρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ Δ. Γόντικα και Θ. Κωνσταντινίδη, του ΔΗΚΚΙ με επικεφαλής το μέλος της ΠΓ Γ. Χατζηαθανασίου. Επίσης, αντιπροσωπείες της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών, της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης, ο Γιάννης Ζιώγας, ο Αγάπιος Σαχίνης, ο Μιχάλης Μοσχονάς και όλοι οι υποψήφιοι των αγωνιστικών συνδυασμών στις επερχόμενες εκλογές.


Ανεβαίνοντας προς το χώρο της ΔΕΘ
Ανεβαίνοντας προς το χώρο της ΔΕΘ


Δυναμικό «παρών» από τη νεολαία
Δυναμικό «παρών» από τη νεολαία

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ