Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μάταιος κόπος

Γρηγοριάδης Κώστας

Χαρτοπόλεμο για τις επικοινωνιακές τους ανάγκες έστησαν τις τελευταίες μέρες κυβέρνηση και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Και η μεν πρώτη, παρά τους χαρακτηρισμούς που εκτοξεύει για τα δελτία και μόνο των «οχτώ», ξέρει ότι η ΓΣΕΕ είναι και δεδομένη και στρατευμένη στην ίδια κοινή υπόθεση, της «ανάπτυξης», της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης και της ανταγωνιστικότητας. Η όποια φραστική αντιπαράθεση με την ηγεσία της ΓΣΕΕ είναι μια άκρως «οικογενειακή υπόθεση», όσο και αν η κάθε πλευρά ταυτόχρονα θέλει να εξυπηρετήσει το δικό της ιδιαίτερο συμφέρον. Η ΓΣΕΕ, π.χ., πρέπει να φαίνεται ότι εκφράζει τα συμφέροντα των εργατών.

Σε αυτές τις φραστικές αψιμαχίες ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, απαντώντας στον υπουργό Οικονομίας, ισχυρίστηκε ότι τα αιτήματα που προβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ «έχουν αποφασιστεί ομόφωνα απ' όλες τις παρατάξεις που συγκροτούν τη διοίκηση της ΓΣΕΕ». Καταφεύγει στο ψέμα για να θολώσει τα νερά και να εμφανιστεί δήθεν ως ο εκφραστής των εργατικών συμφερόντων.

Μάταιος κόπος. Τα αιτήματα που προβάλλει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι αιτήματα της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της «Αυτόνομης Παρέμβασης». Καμιά σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες των εργαζομένων και με το πλαίσιο διεκδικήσεων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Και δεν έχουν γιατί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι «ψυχή τε και σώματι» ταγμένη να υπηρετεί τους στόχους των επιχειρήσεων και υπονομεύει - όταν δε σφυρίζει αδιάφορη - τα εργατικά συμφέροντα.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ψάχνει για συνενόχους. Αν θέλει να τους βρει, ας κοιτάξει τίνος οι υπογραφές μπήκαν κάτω από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση της ντροπής των 77 λεπτών αύξησης που υπέγραψε η πλειοψηφία και ποιων τα εύσημα έπαιρνε η πλειοψηφία κείνες τις μέρες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ