Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ
Εξεταστική Επιτροπή για τις απαγωγές Πακιστανών

Τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, ζητάει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επιστολή που έστειλε προς την πρόεδρο της Βουλής Α. Ψαρούδα - Μπενάκη. Στην επιστολή αναφέρεται:

«Το θέμα των απαγωγών των Πακιστανών αποτελεί σοβαρότατο πολιτικό ζήτημα που αφορά στα στοιχειώδη ατομικά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Από τη μία έχουμε συνεχιζόμενες επί μακρόν αποκαλύψεις και την επιβεβαίωσή τους από το σχετικό εισαγγελικό πόρισμα, που εμπλέκει στελέχη ελληνικών, τουλάχιστον, κρατικών υπηρεσιών.

Από την άλλη είναι εμφανής η επιμονή της κυβέρνησης να αρνείται τα γεγονότα, η αποφυγή της επιτάχυνσης των διαδικασιών για την έναρξη της δικαστικής έρευνας, η προσπάθειά της να απαξιώσει το πόρισμα του εισαγγελέα και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, μεταφέροντας τις ευθύνες στους Πακιστανούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους προτείνουμε τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, ώστε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να αναζητηθούν οι όποιες ευθύνες.

Ταυτόχρονα πρέπει να αποδειχθεί το όλο θεσμικό πλαίσιο, που στο όνομα της "ασφάλειας" και της "αντιμετώπισης της τρομοκρατίας", δημιουργεί το έδαφος για απαγωγές, υποκλοπές και γενικά παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, θεσμικό πλαίσιο που προωθούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ και συναινούν και εφαρμόζουν και η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής υπέβαλαν από κοινού και το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ, από την οποία όμως απουσιάζει κάθε αναφορά στην ανάγκη ανάδειξης του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου που προωθούν οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που αποτέλεσε και το έδαφος για την πραγματοποίηση των απαγωγών.

Οι προτάσεις θα συζητηθούν στην Ολομέλεια της Βουλής και για την απόφαση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής απαιτείται πλειοψηφία του σώματος που δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 120 βουλευτών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ