Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αβοήθητοι αιμοδότες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιούνη) έγραφε χτες η στήλη ότι οι οργανώσεις των Εθελοντών αιμοδοτών - που μπορούν να εξασφαλίσουν μόνιμους αιμοδότες ούτως ώστε να αποφεύγονται τα παρατράγουδα με το μολυσμένο αίμα - δεν τυγχάνουν της αρωγής της Πολιτείας.

Και ιδού η επιβεβαίωση: Χτες, μετά την εκδήλωση που έγινε στο Ζάππειο απ' την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών πλησίασε τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο ο πρόεδρος ενός συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών απ' το Περιστέρι και του ζήτησε να μην πληρώνει ο Σύλλογος τα ταχυδρομικά τέλη για τις επιστολές με τις οποίες υπενθυμίζει στους αιμοδότες ότι πρέπει να προσέλθουν στην τακτική αιμοδοσία. «Στείλαμε επιστολή και στα ΕΛΤΑ, έλεγε, αλλά απάντηση δεν πήραμε. Ετσι όταν ο σύλλογος δεν έχει λεφτά, πληρώνουν από την τσέπη τους για τα γραμματόσημα ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος».

«Αυτό θα γίνει» του απάντησε ο Δ. Αβραμόπουλος. Ομως δεν ξέρουμε πόσο συμμερίζονται την υπόσχεσή του και τα ΕΛΤΑ που ήδη λειτουργούν με επιχειρηματικά κριτήρια και κινούνται ολοταχώς στη λεωφόρο των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ