Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα αγχωμένα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΧΟΣ έχουν οι κυβερνώντες για τα ασφαλιστικά Ταμεία! Ο Σάββας Τσιτουρίδης εξέφρασε χτες την αγωνία της κυβέρνησης για την κινητή και ακίνητη περιουσία των τελευταίων, που μένει ...αναξιοποίητη.

Προφανώς, οι άνθρωποι «αρρωσταίνουν» όταν βλέπουν κεφάλαια να κάθονται έτσι άπρακτα την ώρα που μπορούν ωραιότατα να πάνε να ενισχύσουν κεφαλαιοκράτες και εταιρίες και φυσικά το χρηματιστήριο.

Γιατί βέβαια έτσι εννοούν τη λέξη αξιοποίηση τόσο ο υπουργός Εργασίας, όπως και ο υπουργός Οικονομίας. Αλλωστε έχουμε δει πώς «αξιοποίησαν» μια σειρά πρώην κρατικές επιχειρήσεις, τα Ολυμπιακά Ακίνητα, την περιουσία του ΕΟΤ και τόσα άλλα που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός από την τσέπη του.

Για τα ασφαλιστικά Ταμεία, λοιπόν, θέλουν να κάνουν έναν «φορέα» διαχείρισης των όσων έχουν στην ιδιοκτησία τους. Τι θα είναι αυτός ο φορέας δε μας είπαν, αλλά δικαίως το μυαλό μας πηγαίνει στις γνωστές εταιρίες «επενδυτικών συμβούλων» που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά κόρον από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ...δεν είμαστε ανταγωνιστικοί κατά το αρμόδιο Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας, που δημοσιοποίησε χτες τη σχετική έκθεσή του. Προφανώς, εμείς θα φταίμε με τον τεμπέλικο χαρακτήρα και το μεσογειακό ταμπεραμέντο μας που δεν πάει καλά η ανταγωνιστικότητα και κατ' επέκταση - όπως λένε - η οικονομία της χώρας.

Αρκεί να σκεφτείτε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετοί ανάμεσά μας που θέλουν να δουλεύουν 8ωρο και να έχουν (άκουσον - άκουσον) κανονικό μισθό. Αφήστε που θέλουμε και κοινωνική ασφάλιση.

Με τέτοιες... κακές συνήθειες πώς να πάμε μπροστά και οι επιχειρήσεις της χώρας να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος.

Γι' αυτό και ο νέος πρόεδρος του ΣΕΒ, το είπε καθαρά ότι χρειάζονται συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για να αλλάξει άρδην η απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Και φυσικά συμφώνησε μαζί του ο αρμόδιος υπουργός Δ. Σιούφας...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ