Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Προβλήματα στο χώρο των δημοσκοπήσεων

Με το πρόβλημα που παρουσιάζεται στον τομέα των δημοσκοπήσεων, ειδικά ενόψει των δημοτικών εκλογών, θα ασχοληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από σχετική πρόταση του αντιπροέδρου της Γ. Σούρλα. Για το σκοπό αυτό θα συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία θα καταγράψει τα προβλήματα και θα επεξεργαστεί ένα στοιχειώδες νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιριών δημοσκόπησης.

Οπως υπογράμμισε στη χτεσινή συνεδρίαση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη, πρέπει η επιτροπή να ασχοληθεί επειγόντως με το θέμα γιατί βρισκόμαστε μπροστά σε προεκλογική περίοδο και ήδη έχουν εμφανιστεί διάφορα ανησυχητικά φαινόμενα. Τέτοια είναι η καθιέρωση των τηλεφωνικών δημοσκοπήσεων που αποτελεί τη λιγότερο αποδεκτά επιστημονική μέθοδο ή η λειτουργία εταιριών δημοσκοπήσεων που δεν είναι μέλη του συνδέσμου των εταιριών και δεν τηρούν τον σχετικό κώδικα δεοντολογίας.

Η Επιτροπή Θεσμών θα συνεχίσει την ενασχόλησή της με το θέμα των υποκλοπών και για την ερχόμενη Τρίτη έχει καλέσει σε ακρόαση τεχνικούς της «VODAFONE», από το δίκτυο της οποίας έγιναν οι υποκλοπές. Η Επιτροπή ζήτησε από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών να εκδώσει ανακοίνωση σχετικά με χτεσινό δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» σύμφωνα με το οποίο από τις έρευνες προέκυψε ταυτοποίηση δύο δραστών που εμπλέκονται στις υποκλοπές.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ