Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη ... μισή Ελλάδα

«Οπλα, άρβυλα, μπαλάσκες...» για την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ύπαιθρο χώρα. Από χτες, ελικόπτερα, ειδικές και άλλες δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., με πρόφαση το κυνήγι των καταζητούμενων αδελφών Ν. και Β. Παλαιοκώστα, διεξάγουν θεαματικές επιχειρήσεις στη μισή Ελλάδα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., η επιχείρηση ευρείας κλίμακας θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλία, στη Στερεά Ελλάδα και την Ηπειρο. Εκτός από τις ειδικές δυνάμεις θα πάρουν μέρος τοπικές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και στελέχη των Διευθύνσεων Ασφαλείας Αττικής και Θεσσαλονίκης. Εξορμήσεις θα διεξαχθούν και στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία. Σύμφωνα με το αρχηγείο, «σκοπός της επιχείρησης αυτής είναι η αναζήτηση και σύλληψη καταδιωκόμενων προσώπων, ο εντοπισμός εκτάσεων παράνομης καλλιέργειας ναρκωτικών ουσιών και, γενικά, η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην ύπαιθρο».

Η ...εμπέδωση αυτή θα γίνει, για άλλη μια φορά, και με μαζικούς - αθρόους ελέγχους, αλλά και προσαγωγές ανύποπτων πολιτών από αστυνομικά μπλόκα. Στόχος είναι η επίδειξη αστυνομικού έργου, αλλά και να συνηθίζουν οι πολίτες στην ιδέα πως με κατασταλτικά μέτρα και την αύξηση, ποιοτική και ποσοτική, των κατασταλτικών μηχανισμών, ενισχύεται η ασφάλειά τους και πατάσσεται η εγκληματικότητα. Χαρακτηριστικά, στις επιχειρήσεις τύπου «Πόλις», το 2005 διατέθηκαν 30.000 αστυνομικοί, ενώ ελέγχθηκαν περίπου 227.000 πολίτες. Αρκετοί από αυτούς προσήχθησαν ως εν δυνάμει ύποπτοι στα αστυνομικά καταστήματα για να πραγματοποιηθούν 7.500 συλλήψεις...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ