Πέμπτη 15 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ: «Μέχρι πρότινος η εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών περιοριζόταν στην αγορά κρατικών ομολόγων "με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου". Τώρα μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι διαβλέπουν προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική οικονομία και με στρατηγικές συμμαχίες αναλαμβάνουν επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, με τελικό στόχο τη διευρυμένη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης...

...Η στρατηγική προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων μέσω της μείωσης της φορολογίας, αλλά και της σταθερής πολιτικής της κυβέρνησης για λιγότερο κράτος στην οικονομία αποδίδει καρπούς, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και εντείνοντας τον ανταγωνισμό προς όφελος των καταναλωτών» (από το κύριο άρθρο του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ»).

Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: «... Αλλωστε, και οι ίδιοι οι Ελληνες τραπεζίτες κινούνται ήδη στους ρυθμούς αυτούς. Εχοντας ξεκινήσει έναν πραγματικό χορό εξαγορών στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, επιχειρούν να μεγαλώσουν, να κερδίσουν νέες αγορές και να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους. Γνωρίζουν καλά ότι το παιχνίδι δε θα παιχτεί εντός των στενών ορίων της ελληνικής αγοράς, αλλά στην ευρύτερη αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (του Σ. Πολίτη από «ΤΑ ΝΕΑ»).

Η ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ - ΑΠΟΔΕΙΞΗ: «Τέλος, δεν πρέπει να μην επισημανθεί ότι οι Γάλλοι έπλεξαν χθες το εγκώμιο του προέδρου της Εμπορικής κ. Γ. Προβόπουλου, για τον οποίο είπαν ότι έβαλε στον σωστό δρόμο την τράπεζα, διόρθωσε τα λάθη του παρελθόντος και με την επίλυση του ασφαλιστικού δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ιδιωτικοποίησή της» (ο Ν. Νικολάου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ