Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα... Ελσίνκια

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ που άπαντες ανακαλύψανε πρόσφατα ότι οι Ελληνες αγαπούν και εκτιμούν τους Τούρκους και μας το παρουσιάσανε χτες και με τη μορφή γκάλοπ!

Ο τρόπος, που φτιάχνουν τα πράγματα, όπως τους βολεύει κάθε φορά οι ιθύνοντες είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος! Οταν παλιότερα έλεγε κάποιος πως ο ελληνικός και ο τουρκικός λαός δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν αλλά άλλοι βρίσκονται από πίσω, τον βαφτίζανε... εθνικό μειοδότη σε δευτερόλεπτα!

Τώρα... αλλάξανε τα πράγματα. Μόλις η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο Κλίντον αποφάσισαν αλλιώς, έγινε ξαφνικά της «πολιτικής μόδας» η ελληνοτουρκική φιλία.

Μην εντυπωσιαστείτε, αν στο άμεσο μέλλον δείτε το Υπουργικό Συμβούλιο να τραγουδάει αμανέδες και να «τραβάει» αργιλέ για λόγους συμβολικούς. Με προεξάρχοντα φυσικά τον Γιωργάκη, που και στην Αγκυρα θα πάει και ανέκαθεν συμπαθούσε την ιδέα του αργιλέ ως γνωστόν.

Βέβαια και οι Ελληνες και οι Τούρκοι δε χρειάζονταν τη συμβολή του Ετσεβίτ και του Σημίτη για να αισθάνονται φίλοι. Είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια ανεξάρτητα από αυτούς.

Και εύκολα καταλαβαίνει κανείς, πως όλα αυτά, όχι μόνο εκ του πονηρού είναι, αλλά και «σχέσεις καλής γειτονίας» με «πήλινα πόδια» φτιάχνουν. Φιλίες με μεσολάβηση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, όπως είναι γνωστό, δεν κρατάνε πολύ. Είναι θέμα χρόνου το πότε οι «σύμμαχοι» θα θελήσουν να δημιουργήσουν πάλι προβλήματα.

ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δικαίως ψάχνονται να βρούνε καμιά άκρη μπας και κάνουν και λίγο αντιπολίτευση, διότι άμα συνεχίσουν έτσι, αυτό που θα 'ρθει (άμα έρθει) το Μάρτη δε θα είναι εκλογές αλλά δικομματικά καλλιστεία.

Ας αναλογιστεί ο πρόεδρος της ΝΔ (για να δει τη... δριμύτητα της αντιπολιτευτικής τακτικής του) ότι την ίδια πρόταση κάνει και ο... Κωνσταντόπουλος!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ